Hovedbillede
Billede
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers
Undertekst til billede/video

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers præsenterer regeringens visioner om fremtidens vidensbaserede samfund på Topmødet.

Titel

Topmøde-succes – men nu skal der arbejdes!

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

ATV’s Teknologiske Topmøde satte gang i en sprudlende debat om Danmarks digitale fremtid mellem teknologiledere, politikere og opinionsdannere. Udfordringen fremadrettet er at fastholde debatten, så den også bliver en del af en kommende valgkamp.

Man skal huske at fejre sine succeser – men ikke hvile for længe på dem.
Det bør være læren fra ATV’s Teknologiske Topmøde, der i tirsdags samlede 170 deltagere om en sprudlende debat.

Her mødtes ATV’s bagland af teknologiledere fra universiteter, GTS’er, virksomheder og fonde med med politikere som Uddannelses og Forskningsminister Tommy Ahlers og opinionsdannere som Lisbeth Knudsen for at diskutere Danmarks digitale fremtid.

Topmødet satte rammerne for 6 spændende timer, hvor deltagerne, med udgangspunkt i ATV’s nye rapport ”Danmarks blinde vinkel: Disruptive Kina” debatterede Danmarks muligheder og udfordringer i en verden, som står for at blive ”vendt på hovedet” af teknologier som big data, IoT og AI, der er godt i gang med at disrupte den globale arbejdsdeling.

ATV-sekretariatet vil gerne takke de mange deltagere for at gøre dagen til en stor succes og fejre succesen med at dele billederne fra dagen. Men vi vil også benytte lejligheden til at huske os selv på, at vi ikke må hvile for længe på succesen. Hvis ATV’s kompetente baglands gode pointer skal foldes fuldt ud, gælder det om nu at holde debatten i gang og gøre pointerne synlige for resten af Danmark.

Tid til at trække i arbejdstøjet

Det er med andre ord nu, vi skal trække i arbejdstøjet og vise, at ATV er teknologiens stemme i den offentlige debat.

Hovedbudskabet fra ATV’s Teknologiske Topmøde var, at der er stærkt behov for at formulere en langsigtet strategi for, hvor Danmark skal hen som samfund. Herunder hvordan vi vil bruge teknologi til at sikre vores fremadrettede vækst og velfærd. For der var på topmødet ingen tvivl om – blandt hverken ”ATV’er”, politikere eller opinionsdannere – at måden, vi arbejder med og implementerer teknologi på, bliver afgørende for Danmarks fremtid.

Udfordringen de kommende måneder bliver at konkretisere en fælles vision for denne fremtid samt udarbejde en stærk dansk strategi for disruptive teknologier, der kan indfri visionen.

I den bedste af alle verdener er det et tema, der kommer højt på den politiske dagsorden i den kommende valgkamp. Det kan alle vi i ATV hjælpe med til ved at blande os i den offentlige debat og holde fast i, at teknologi er afgørende for Danmarks velfærd.

Så lad os nyde billederne fra et succesfuldt Topmøde og have dem i baghovedet, hvis vi i den kommende tid mener, at den offentlige debat om Danmarks fremtid har brug for at justeret ind på rette ”teknologikurs”. God debat.

Billede
Per Falholt
Formand for ATV's Science og Engineering-komité præsenterer læringspunkter fra Kina.

 

Billede
Jens Moberg bestyrelsesformand, Grundfos A/S, PostNord A/S
Grundfos bestyrelsesformand Jens Moberg fortæller om virksomheder i en disruptiv tidsalder.

 

Billede
Lisbeth Knudsen taler ved ATV-konference.
Budskabet var tydeligt fra chefredaktør Lisbeth Knudsen, Mandag Morgen & Altinget: Digital Disruption kræver en samfundsmæssig revolution.

 

Billede
Deltagere på Det Teknologiske Topmøde 2018
Der var mange gode spørgsmål og kommentarer fra deltagerne på Topmødet.

 

Billede
Christina Boutrup
Topmødets moderator var journalist, forfatter og Kina-ekspert Christina Boutrup.

 

Billede
Paneldebat ved ATV's Teknologidag 2018
Afsluttende paneldebat.

 

Billede
Klaus Holse,  CEO, SimCorp
Akademidirektør Lia Leffland interviewer SimCorps CEO Klaus Holse.

 

Relaterede nyheder og artikler