Titel

Nyt sundhedstema skudt i gang

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Den 2. februar blev der holdt opstartsmøde i ATV’s nye temagruppe om Sundhed, forebyggelse og sundhedsteknologi, og dermed er alle fem nye ATV-temaer sat i gang.

Oprindeligt var det tanken, at blot fire nye temaer skulle erstatte de fire faggrupper, der hidtil har udgjort rygraden i ATV’s struktur. Imidlertid har flere medlemmer og faggrupper efterspurgt et særligt sundhedstema. De har bl.a. peget på, at Danmark med et udbygget offentligt sundhedssystem og en stærk vidensbase inden for medicinal- og mediko-industrien har en unik mulighed for at fremme udvikling og anvendelse af nye sundhedsteknologiske løsninger. På den baggrund har Præsidiet besluttet at starte et femte tema om sundhed op.

Stor interesse for opstartsmødet

Billede
Rasmus Larsen er sammen med Søren Riis indstillet til formandsskaber for den nye teamgruppe om sundhedsteknologi
Rasmus Larsen er sammen med Søren Riis indstillet til formandskabet for den nye temagruppe om sundhedsteknologi

Den store interesse for netop dette tema kom også til udtryk ved opstartsmødet, der var både velbesøgt og præget af engagerede diskussioner om hvilke problemstillinger og aktiviteter, der kan tages fat i under dette tema, og hvordan ATV platformen bedst udnyttes. Udgangspunktet bliver den danske teknologiske formåen og erfaring med at samarbejde på tværs af sektorer og fagligheder.

Over de kommende måneder vil de ideer, der kom frem på opstartsmødet blive udviklet og konkretiseret i takt med, at styregruppens arbejde skrider frem. Oplagte fokusområder inden for temaet kan f.eks. være styrkelse af samarbejdet mellem forskningsinstitutioner, virksomheder og sygehus- og plejesektoren, inden for:

  • Forebyggelse
  • Behandling
  • Rehabilitering
  • Personlig medicin og -teknologi
  • Afdækning af relaterede kompetencebehov

Formandskabet for styregruppen vil blive valgt ved ATV’s årsmøde den 26. april. Institutdirektør, professor Rasmus Larsen, DTU, og Senior Director Søren Riis, Oticon, er indstillet til formandskabet.

Emne

Relaterede nyheder og artikler