Hovedbillede
Billede
Glædelig jul
Titel

Glædelig jul fra ATV

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

2022 var året, hvor ATV afsluttede det omfattende Science & Engineering-projekt og tog tilløb til det nye og hidtil mest ambitiøse projekt, der tager faklen videre fra Science & Engineering-projektet. Vi glæder os til et nyt og spændende år med ny regering og nyt projekt og ønsker medlemmer og samarbejdspartnere glædelig jul.

I år afsluttede ATV det omfattende femårige Science & Engineering-projekt, hvor ATV gennem State of the Nation-rapporter, analyser og studieture i både Danmark og udland har kortlagt det danske Science & Engineering-økosystem og kastet lys på betydningen af teknologiske løsninger for dansk økonomi.

Ved Årsmødet præsenterede vi rapporten ”Danmark 2030, som samlede projektets konklusioner. Science & Engineering er en drivende vækstmotor for dansk økonomi, lød konklusionen, men vi er stærkt udfordret af, at vi taber terræn i den globale konkurrence om udvikling af fremtidens teknologiske løsninger. Rapporten identificerede syv barrierer og syv indsatser, der skal til for at opnå ATV's vision om at gøre Danmark til et af verdens fem førende Science & Engineering-regioner.

2022 er samtidig året, hvor ATV tog tilløb til det hidtil mest ambitiøse projekt, Guide til et resilient Danmark. Til Teknologisk Topmøde blev formuleret vigtige indspil til det kommende projekt. I det nye projekt vil vi styrke og optimere Science & Engineering-økosystemet i omstillingen til en fossilfri, biobaseret og datadrevet fremtid. Det skal blandt andet ske i missionsorienterede projekter, hvor nøgleaktører på tværs af sektorer, brancher og fag skal samles om fælles missioner for at indfri langsigtede og ambitiøse mål. Vi glæder os til at fortælle mere om dette i starten af det nye år.

Danmark fik den 15. december en midterregering, som vi kan forvente brede, langsigtede reformer fra. Vi vil fra ATV's side debattere, analysere og præsentere løsninger med teknologi i centrum for de samfundsudfordringer, som den nye regering vil stå over for.

ATV's mål 2023-2025

I starten af det nye år vil vi også lægge sidste hånd på ATV's nye strategi for de næste tre år. Grundlaget for strategien vil være ATV's mål om, at:

  1. ATV bidrager til at løse samfundsudfordringer
  2. ATV spiller en stærk rolle i det danske videnøkosystem med Science & Engineering som udgangspunkt
  3. ATV er en åben, direkte og proaktiv samarbejdspartner
  4. ATV er en attraktiv og inkluderende medlemsorganisation

Relaterede nyheder og artikler