Hovedbillede
Billede
AI på røntgen foto
Titel

Mulighederne i teknologiudviklingen bør have samme plads som etikken i den offentlige debat

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Dynamikken skal være bedre mellem digitale teknologier og etik, når vi taler teknologiudvikling. Nye, digitale teknologier som kunstig intelligens kan bidrage med værdifulde løsninger til samfundet, bl.a. i sundhedssektoren, men en ensidig, offentlig debat, hvor etik fylder mest, gør, at legitime løsninger bliver forsinket eller helt bremset. På Digital tech summit den 1. december 2021 kl. 14.00-15.15 debatterer vi det med nedslag i sundhedssektoren.

I debatten vil vi drøfte etiske behov, og hvordan vi konkret indarbejder det i nye digitale teknologier. Der er et naturligt behov for at have tillid til løsninger baseret på disse teknologier, men hvordan undgår vi, at etiske overvejelser forsinker innovationsprocessen? Hvordan kan vi udvikle og bruge databaserede teknologier som skaber værdi for patienter og samfundet?

I sessionen vil vi præsentere eksempler fra sundhedssektoren om hvordan man håndterer etik som et integreret element i teknologiudviklingen. Derudover dykker vi ned i, hvordan vi kan sikre en brugerinvolverende tilgang til den teknologiske udvikling og innovation og samtidig vil vi diskutere, hvordan vi kan sikre et vidensøkosystem, hvor etik er en integreret faktor, som fokuserer på mulighederne.

Du kan møde følgende talere:

  • Ole Kæseler Andersen, Prodekan for forskning, Professor, Biomedical Engineering, Dept. of Health Science and Technology, Aalborg University, næstformand i ATV’s temagruppe for Life Science Teknologi

  • Kaj Grønbæk, Professor, Institutleder, Department of Computer Science, Aarhus University, formand for ATV's Digitale vismandsråd

  • Måns Barsne, Chief Innovation Officer, AMBU

  • Søren Smed Østergaard, Vice President Digital Health, Novo Nordisk

  • Lia Leffland, Akademidirektør, ATV - ordstyrer

Den danske sundhedssektor har et stort teknologisk potentiale

den danske sundhedssektor er en solid og forskningsbaseret sektor som bidrager til dansk vækst og velfærd, og vi vil gerne arbejde for at etiske overvejelser indarbejdes i den teknologiske udvikling, men som en medspiller der fremmer udviklingen. Danmark bør være vedblive at være en life science region som kan udvikle relevante læsninger for borgere og patienter som lever op til høje etiske standarder.

Tilmelding

Du tilmelder dig direkte på Digital Tech Summit hjemmeside her:

Klik på fanen "more" i øverst i højre side og log in

Navn på event:
AI in the Health Sector: How do we use data and AI in a way where ethic values enhance innovation rather than slow it down?

Gudie til tilmelding:

1) Go to the login-page in your browser
2) Enter your email address and confirm via the security code sent to that email
3) When logged in, you may review and sign up for the keynotes and sessions you want to attend while at Digital Tech Summit
4) Go to “my profile” to fill out professional information, you may opt to connect your LinkedIn account