Titel

Industri og uddannelser drøftede regulatoriske kompetencer i sundhedsuddannelserne

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Virksomhederne efterspørger højtuddannede kandidater med regulatoriske kompetencer inden for det medikotekniske område. Men det er i dag vanskeligt at rekruttere personer med de rigtige kompetencer, og behovet forventes kun at stige fremover.

Fredag den 21. april var Temagruppen Sundhed, forebyggelse og sundhedsteknologi derfor initiativtager til et dialogmøde om, hvordan vi kan øge antallet af kandidater med regulatoriske kompetencer.

16 uddannelsesledere fra forskellige sundhedsuddannelser deltog i en engageret dialog om, i hvilket omfang de eksisterende uddannelser allerede tilgodeser industriens ønsker, samt om og hvordan man kan supplere de eksisterende uddannelser med de kompetencer inden for regulatoriske forhold, som industrien efterspørger.

Det var tydeligt fra dialogen på mødet, at der allerede på nogle af uddannelserne findes relevante kursustilbud, og at der i det hele taget synes at være stor interesse for at skabe opmærksomhed omkring de karrieremuligheder, der er inden for regulatory affairs til medicoindustrien.

Behov for at se på eksisterende uddannelser

Peter Huntley, direktør i brancheforeningen Medicoindustrien, deltog også i mødet og fortalte om, hvad det er for basiskompetencer, industrien ønsker sig, nyuddannede kandidater og dimittender har med sig, når de forlader skolebænken.

Løsningen er næppe at udvikle nye, meget målrettede, længere uddannelser, men måske snarere tilbyde kurser på eksisterende uddannelser enten som valgfag eller i nogle tilfælde som en egentlig del af curriculum.

I den kommende tid vil uddannelseslederne på de forskellige uddannelser drøfte, om og hvordan regulatorisk indhold kan indgå i de eksisterende kursustilbud for det kommende semester og melde tilbage til ATV’s arbejdsgruppe herom.

På et opfølgende møde fredag den 25. august 2017 kl. 13-15 vil deltagerne mødes i samme kreds igen og drøfte eventuelle yderligere tiltag.

ATV-arbejdsgruppens medlemmer:

Bjarne Roed, direktør, Siemens Healthcare A/S

Ole Skøtt, professor, dekan, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU

Sven Frøkjær, professor, prodekan, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

Relaterede nyheder og artikler