Hovedbillede
Billede
Christina Boutrup afholder tech talk om kinas teknologiske revolution
Titel

Flyvende Tech Talk-debut i BLOX

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

ATV’s indflytning i BLOX fik en flyvende start med journalist Christina Boutrup’s Tech Talk ”I østen stiger AI op”. Tech Talk’en, der fandt sted torsdag den 4. oktober, markerede på en gang ATV’s flytning til det centrale København samt efterårets store tema: Disruptive, digitale teknologier.

”Kina har sat sig for at blive verdensførende inden for AI i 2030. Hvor mange her tror det vil lykkes?”

Sådan lød et af de mange spørgsmål journalisten Christina Boutrup kastede ud til debat på ATV’s første Tech Talk i sit nye domicil, BloxHUB i det centrale København.

Blandt de ca. 50 tilhørere skød hånden op på ca. halvdelen. Forinden havde Christina nemlig i detaljer fortalt om, hvor ambitiøs og vild en teknologisk udvikling, som det mægtige rige i øst har iværksat.

Billede
Christina Boutrup fortæller om Kinas teknologiske revolution på ATV tech talk
Christina Boutrup: Kina er allerede i dag verdensførende inden for en lang række teknologiområder.

Den kinesiske regering går, ifølge Christina Boutrup, meget målrettet efter at ændre sin rolle i den globale arbejdsdeling fra at været verdens fabrik til at være verdens udviklingscentrum for nye, digitale teknologier. Gigantbyer som Shanghai og Beijing er lige nu laboratorier for udvikling af teknologier som – og produkter baseret på - ansigts- og talegenkendelse. Og inden for en lang række teknologiområder, som e-handel, droner, fintech, solceller etc., er kinesiske tech-virksomheder allerede i dag blandt verdens førende.

Christina Boutrup har opbygget sin store viden om – og passion for – den kinesiske teknologiudvikling, gennem en mangeårig karriere som Kina-korrespondent for Berlingske samt gennem organisering af ”teknologiture” til Kina. Det har bl.a. resulteret i flere bøger, hvor den seneste ”Den store Tech-revolution” netop er udkommet.

ATV bringer debatten videre

ATV har også fået øjnene op for Kinas tech-revolution, og særligt for den rivende, globale udvikling og konkurrence, der i øjeblikket foregår inden for disruptive, digitale teknologier, som AI, Big Data og IoT.

Christina Boutrup’s foredrag var således ikke blot en debut for afvikling af ATV Tech Talk’s på den imponerende 3. sal i Københavns nye vartegn BLOX. Det var også en markering af ATV’s mission i efteråret, der går ud på at undersøge, hvordan Danmark bedst muligt ruster sig til en global konkurrence, der i stigende grad bestemmes af, hvordan virksomheder og universiteter anvender disruptive, digitale teknologier.

Studietur til Shanghai

Første stop på denne mission bliver ATV’s studietur til Shanghai i næste uge (uge 41), hvor en delegation bestående af 27 danske teknologiledere fra universiteter og virksomheder ved selvsyn vil udforske Kinas tech-revolution.

Teknologisk Topmøde

Erfaringerne fra studieturen vil – sammen med øvrige erkendelser fra ATV’s store Science & Engineering projekt – indgå som råstof i ATV’s Teknologiske Topmøde, som bliver afviklet den 13. november. Her vil 150 teknologiledere, under overskriften ”Intelligent vækst”, bl.a. vil debattere en dansk strategi for disruptive, digitale teknologier med Danmarks uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

AI Academy

Endelig sender ATV fra 26. – 30. november et hold teknologiledere fra danske virksomheder og universiteter til Silicon Valley for at deltage i et såkaldt ”Applied AI Academy”, der helt konkret skal hjælpe dem med at udvikle en AI-strategi.

Om Christina Boutrup

Christina Boutrup er uddannet erhvervsjournalist
og har bl.a. været udstationeret i Shanghai som Asien-korrespondent for Berlingske. Hun har fulgt Kinas rivende udvikling til økonomisk og teknolo-
gisk supermagt fra nærmeste hold og har på den baggrund udgivet flere bøger.

Den 25. september 2018 udkom Christina Boutrups nyeste bog: ”Den store tech-revolution”.

 

Om ATV Tech Talk

ATV Tech Talk er nyt foredrags-koncept, hvor indsigtsfulde talere tager livtag med aktuelle teknologiske og videnskabelige temaer, der har betydning for Danmarks udvikling som viden- og vækstregion. Formatet er kort, debatskabende og designet som en ”drop-in” event, du kan køre forbi på vej til eller fra arbejde. De fleste Tech Talks vil blive afviklet i ATV’s nye faciliteter i BloxHUB på 3. salen af Københavns nye, imponerende vartegn, BLOX, ved siden af Den Storte Diamant.