Titel

Dialogmøder om personlig sundhedsteknologi

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Personlig sundhedsteknologi er et område i hastig international vækst. Det har gennem en årrække været et indsatsområde og et middel til at nedbringe de hurtigt voksende udgifter i sundhedssektoren til behandling af et stigende antal borgere med kroniske lidelser.

Der er således investeret store summer i forskning, innovation, produktudvikling og implementering på dette område. Det gør sig gældende i EU såvel som i USA, Canada, Australien, Brasilien, Sydafrika og en række andre lande, hvor sundhedsudgifter er i kraftig vækst som følge af en aldrende befolkning med kroniske plejebehov eller som følge af infrastrukturelle udfordringer i levering af sundhedsydelser i udkantsområder.

Dialogmøder på vej

Temagruppen for Sundhed, forebyggelse og sundhedsteknologi stiller gennem en række dialogmøder i de kommende måneder skarpt på nogle af de barrierer og udfordringer, der er omkring udvikling, afvikling og anvendelse af personlig sundhedsteknologi i Danmark.

Danmark har gennem en årrække indtaget en international styrkeposition indenfor medikotekniske løsninger med flere eksportsuccesser indenfor f.eks. høreapparater og høre-diagnostisk udstyr, apparater til blodprøveanalyse, insulinpenne og avancerede ultralydsscannere for blot at nævne nogle få

I dag er denne styrkeposition udfordret af det voksende internationale fokus på at levere mere personlige sundhedsteknologiske løsninger - løsninger som den enkelte borger i højere grad selv kan administrere i dagligdagen. Således ses et skifte fra fokus på medikotekniske apparater til medikotekniske services.

Dialogmøder afdækker udfordringer

Temagruppen for Sundhed, forebyggelse og sundhedsteknologi vil samle nogle af de centrale aktører på området til tre dialogmøder om nogle af de udfordringer og barrierer, der opleves. Det kan f.eks. handle om forhold som:

  • Rammebetingelser
  • Regulatoriske krav
  • Funding af forskning og innovation
  • Udvikling af nye forretningsmodeller – fra apparater til services
  • Silotænkning

Til det første møde inviteres repræsentanter fra forskellige virksomheder, herunder medtech virksomheder, pensionsselskaber, serviceudbydere mv. Til det andet møde samles repræsentanter for aftagerne herunder kommuner, regioner, hospitaler, KL og Danske Regioner, mens det tredje møde bliver en lejlighed til at samle aktører, der på forskellig vis stimulerer og fastsætter rammer for forsknings- og udviklingsaktiviteter.

I forlængelse af dialogmøderne inviteres en bredere kreds til en konference, hvor temagruppen præsenterer sine forslag til, hvad en egentlig strategi på området kan indeholde.

Arbejdsgruppe: Jakob Bardram, Catchet/DTU, Søren Riis, Oticon og Claus F. Nielsen, Delta (ATV’s arbejdsgruppe om personlig sundhedsteknologi)

Relaterede nyheder og artikler