Hovedbillede
Billede
Folkemødet. Foto; Pelle Rink
Titel

ATV's tema på Folkemødet: Fremtidens resiliente Danmark

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

ATV er igen i år stærkt repræsenteret på Folkemødet på Bornholm, hvor akademiet sætter fremtidens resiliente Danmark til debat. 

Akademiets store, nye projekt, der blev lanceret på ATV's Årsmøde i maj, hedder Guide til et resilient Danmark, og udarbejdelsen af denne guide er allerede i gang. Projektet fokuserer som bekendt på de tre teknologiske transformationstrends, der bliver afgørende for verdens bæredygtighed: omstillingen til fornybare, biobaserede og digitale teknologier.

Disse tre temaer ligger til grund for ATV's debatter på Solskinsøen. 

Torsdag den 15. juni kl. 11.45-12.30 afholder Dansk Center for Energilagring (DaCES) en debat om borgerinddragelse i energiprojekter: Energianlæg i baghaven - fra borgermodstand til borgerinddragelse.

Fredag den 16. juni kl. 10.15 - 11.15 vil ATV's Digitale Vismandsråd gøre sit til at få nuancerne tilbage i debatten om de etiske spørgsmål, der rejser sig med brugen af AI og algoritmer: Mennesket eller maskinen – hvem er mest etisk?

Fredag den 16. juni kl. 18.00 - 18.45 inviterer DaCES til debat om, hvilken rolle energilagring vil spille fremover i Danmarks grønne energisystem: Energilagring - overset eller overflødig?

Fredag den 16. juni kl.16:45 - 17:45 Akademidirektør Lia Leffland modererer denne debat om fremtidens landbrug. Er det fx overhovedet muligt at lave en afgift, der giver det nødvendige skub uden at det giver udflytning af arbejdspladser?  Skal vi flytte dansk landbrug til Polen?

Lørdag den 17. juni kl. 09.00 - 10.00 sætter ATV's temagruppe Teknologi for bæredygtighed GMO til debat med spørgsmålet om, hvorvidt genmodificering er én af vejene til et fremtidigt bæredygtigt fødevaresystem: Genmodificerede mikroorganismer på middagsbordet?

Lørdag den 17. juni kl. 11:00 - 11:55 sætter Danske Iværksættere fokus på Europas konkurrenceevne og regulering af det digitale marked. I panelet er ATV repræsenteret af Jan Damsgaard, medlem af ATV's Digitale Vismandsråd og det faglige dataetiske råd. Debatten hedder Europa: Fit or Fat?

Lørdag den 17. juni kl.12:00 - 12:45 fortsætter debatten om GMO, når Københavns Universitet og ATV guider os alle gennem GMO-junglen: Hvor langt vil du gå med GMO?

 

Guide til et resilient Danmark er støttet af fem store fonde og alle otte danske universiteter.

Billede
guide sponsorer

Relaterede nyheder og artikler