Hovedbillede
Billede
Titel

ATV’s nye AI-netværk er skudt i gang

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

I begyndelsen af juni blev ATV’s Executive AI Netværk skudt i gang med engagerede teknologiledere, inspirerende oplæg og værdifulde diskussioner om AI. Formålet med dagen var at ryste netværksdeltagerne sammen og få identificeret de konkrete AI-muligheder og udfordringer, som deltagerne bokser med i hverdagen.

”Den eneste leveregel, vi har her i netværket, er, at du skal give dobbelt så meget, som du forventer at få igen.” Med de ord indledte netværksejer Frederikke Kroon fra ATV det første møde i det nye Executive AI Netværk. Netværket er en af ATV’s tre AI-satsninger, og er et eksklusivt forum for teknologiledere, som ønsker konkrete redskaber og viden til at gribe de nye teknologiske muligheder inden for AI. Styrken i netværket er den tværfaglige sammensætning hvor deltagerne kommer fra både industrien, videns- og uddannelsesinstitutioner, interesseorganisationer og offentlige myndigheder. Fælles for dem er, at de har erkendt, at deres organisation er nødt til at rykke på AI-dagsordenen, så de ikke bliver hægtet af udviklingen.

Beskriv din AI-udfordring på max. 1 min!

Herefter blev netværkets deltagere bedt om at præsentere deres AI-udfordring på max. 1 min. Øvelsen havde to formål: For det første er det vigtigt, at deltagerne er helt skarpe på, hvad AI kan gøre for deres organisation og hvad de jagter af viden i netværket. For det andet giver en kort præsentation deltagerne kendskab til hinandens AI-udfordringer, og de kan derfor bedre bruge hinanden som sparringspartnere undervejs. Deltagerne spiller en aktiv rolle i netværket, og de er i høj grad selv med til at drive netværket, ligesom deres erfaringer og kompetencer også bringes i spil. Levereglen om at give dobbelt så meget, som man forventer at få er derfor en helt central komponent i netværket.

Herefter havde ATV inviteret fire spændende oplægsholdere, som stillede skarpt på forskellige områder inden for AI:

  • Helene Kristiansen, Senior Commercial Officer, Innovation Centre Denmark, Silicon Vally, som stillede skarpt på de nyeste trends inden for AI i Silicon Valley, og hvad de store tech-giganter investerer i (follow the money).
  • Thomas B. Moeslund, Institut for Arkitektur og Medieteknologi, Aalborg Universitet, gik bag om komplekse begreber som neurale netværk og deep learning, og satte fokus på både muligheder og udfordringer inden for data science.
  • Thomas Ploug, Centre for Applied Ethics and Philosophy of Science, Aalborg Universitet, guidede netværkets medlemmer igennem de etiske dilemmaer og udfordringer, som følger med AI og hvad det betyder for teknologiledere.
  • Jakob Knobel, Owner og entrepreneur, Datapult AI Consultancy, trak på sin store erfaring med AI og data og præsenterede en række generelle udfordringer, som er vigtige at indtænke før man starter sin AI-rejse.

Oplæggene var med til at sætte scenen for dagens diskussioner og gav deltagerne nye perspektiver. Som et fast indslag på netværksmøderne vil der være inspirationsoplæg, så deltagerne får den nyeste viden og kan have fingeren på AI-pulsen.

Mødekonceptet

Møderne tager udgangspunkt i deltagernes egne AI-udfordringer. Der vil bl.a. være fokus på konkrete cases, som går i dybden med hvordan andre har grebet AI an – dels det teknologiske aspekt, dels hvordan man gearer sin organisation til en fremtid med AI. Udover at blive inspireret af ’de bedste i klassen’ vil der også være fokus på cases, der gik galt, og hvad andre kan lære af dette.

Netværket er det særlige sted, hvor forskning møder forretning og hvor den nyeste viden på området kommer i spild. Udover netværkets permanente deltagere trækker ATV på sine 850 akademi- og partnermedlemmer, som ad hoc kan bringer deres viden, cases og ekspertise i spil.

Er du i tvivl om netværket er noget for dig og din organisation? Kontakt os for at afsøge mulighed for at deltage som gæst på et kommende møde

LÆS MERE OG TILMELD DIG HER