Hovedbillede
Billede
Titel

Tekniske akademier i international indsats mod COVID-19

Octo Slug
Nyhed
Dato

Torsdag d. 23 april lød startskuddet for et større samarbejde med tekniske akademier fra hele verden i form at et videomøde, hvor de europæiske akademier for teknologi og videnskab begyndte at koordinere en fælles indsats mod COVID-19.

På mødet deltog bl.a. Kristian Møller, Head of Department, Centre for Diagnostics, DTU og Uwe Hermann, innovations- og teknologimanager samt medlem af gruppen for sundhedsteknologi i ATV.

Formålet med mødet var at dele viden om udfordringer og initiativer, opbygge netværk af interesserede parter og udforske, hvad det internationale ingeniørfællesskab samt Euro-CASE og CAETS (akademiernes hhv. europæiske og globale hovedorganisationer) kan bidrage med ift. COVID-19-krisen og de mange følgevirkninger.

Bag initiativet står det britiske Royal Academy of Engineering, som understreger, at de tekniske akademier kan komme til at spille en kritisk rolle for at skynde processen op med at finde løsninger på coronakrisen.

“Situationens alvor betyder, at vi bliver nødt til at handle hurtigt på såvel nationalt som internationalt niveau,” erklærer Shane McHugh, Head of International Partnership Royal Academy of Engineering.

Hurtig diagnostisering

Emnet for mødet var ”Rapid Diagnostic Testing”, der er en omfattende måde at diagnosticere og screene mange mennesker for coronaviraen på et øjebliks tid således at genåbningen af samfundet (og resten af verden), kan accelereres. Ideen er at skabe teststationer der kan kan fungerer, som en adgangskontrol til fx. skoler lufthavne, storcentre osv. 

Netværket vil i løbet af de næste par uger holde opfølgende møder om andre globale tekniske udfordringer grundet Covid-19, herunder brugen af data til sporing, forebyggelse, styring og behandling.

”COVID-19 viser med al tydelighed, at der er brug for internationalt samarbejde om både vaccine, test, forebyggelse og alle andre tekniske initiativer, der kan afhjælpe problemerne med både denne og fremtidige pandemier. Akademierne for de tekniske videnskaber i både Europa og resten af verden er et oplagt sted at koordinere videndeling og netværk på tværs af fag og sektorer, for det bliver der brug for,” siger Uwe Hermann. 

Ifølge Uwe Hermann vil de hurtige tests kommer op og kører før en evt. vaccine vil gøre det. Testene ville åbne samfundet og isolere de syge, for derved at skubbe samfundet hurtigere tilbage mod normaltilstand.

Maj-møde handlede om smittesporing

Det næste møde i rækken af internationale akademimøder om COVID-19 fandt sted i maj. Her var fokus på digital opsporing af kontakter samt at fremlægge og bidrage med konkrete løsninger.

Så snart der er samlet op på mødet, formidles det her på siden og i ATV's nyhedsbrev. 

Om initiativet

Royal Academy of Engineering samler i øjeblikket information om det internationale samarbejde mellem akademierne. Det kan du læse meget mere om i linket til højre.