Hovedbillede
Billede
Titel

Konference på Christiansborg: Det digitale potentiale skal indfries

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Danmark har et digitalt potentiale, og vi kan gøre mere for at indfrie det. Så hvordan indfrier vi potentialet for at bruge digitale teknologier mere? Bør Danmark have en vision for, hvordan det digitale potentiale indfries? ATV, Ingeniørforeningen, IDA, og Dansk Metal tager spørgsmålet op på en konference på Christiansborg den 6. november 2020 sammen med folketingspolitiker Katarina Ammitzbøll, K.

Hvordan indfrier vi potentialet for at bruge digitale teknologier mere? Bør Danmark have en vision og strategi for, hvordan det digitale potentiale indfries? Hvorfor er det vigtigt, og hvad kan politikere, virksomheder og uddannelsesinstitutioner gøre? Det er spørgsmål, som ATV, Ingeniørforeningen, IDA, og Dansk Metal sætter i samarbejde med folketingspolitikerne Katarina Ammitzbøll og Mona Juul K sætter til debat ved en konference på Christiansborg den 6. november fra kl. 8.30-11.30.

Digitale teknologier holder sammen på samfundet i Corona-krisen

Corona-krisen har tydeliggjort, at digitaliseringsniveauet er afgørende for sammenhængskraften i et moderne samfund som det danske. Både befolkningen som helhed, de danske private virksomheder og offentlige institutioner har oplevet vigtigheden af at være på forkant med et højt digitaliseringsniveau. Det er eksempelvis kommet til udtryk gennem digitale løsningers bidrag til, at virksomheder kan opretholde produktion og services, hvis hovedparten af medarbejderne arbejder hjemmefra, eller muligheden for at fortsætte og kvalitetssikre dialogen med livsnødvendige leverandørkæder og kunder i udlandet, når grænserne blev lukket ned i hele verden.

Det er ikke ny viden, at digitalisering spiller en afgørende rolle i forhold til at skabe fundament for velstand og velfærd. Digitale løsninger kan være medvirkende til, at danske virksomheder kan fastholde produktionen hjemme i Danmark grundet effektiviseringsgevinster, og løsninger som fx kunstig intelligens kan være en katalysator for, at virksomhederne kan udvikle grønne ressourcebesparende processer og produkter – og dermed hjælpe med at løfte klimaudfordringen.

Men før vi kan nyde godt af de fordele, som digitaliseringen kan medføre, er der nogle barrierer, som kræver strategiske indsatser for at nedbryde. Derfor er det vigtigt, at vi på det politiske niveau drøfter en vision for, hvordan vi hjælper danske virksomheder med at udnytte de digitale muligheder til fulde, og hvordan vi skaber de rette rammer og kompetencer til et i fremtiden mere digitalt arbejdsmarked.

Udfordringer og muligheder skal til politisk debat

Dansk Metal, ATV og Ingeniørforeningen, IDA inviterer derfor sammen med Katarina Ammitzbøll (K) og Mona Juul (K) til en konference, hvor vi netop drøfter, hvordan vi kan indfri det digitale potentiale. Med konferencen ønsker vi at sætte fokus på udfordringer og muligheder for, at det digitale potentiale udnyttes bedre og af flere, og forsøger at belyse hvilke løsninger, som politikerne kan initiere for, at gøre Danmark rustet til at håndtere og drage nytte af de teknologiske muligheder.

På konferencen sætter vi derfor følgende hovedspørgsmål til debat:

  • Hvordan får virksomhederne fuldt udbytte af de digitale muligheder?
  • Hvordan sikrer vi, at Danmark har kapaciteten til at løfte behovet for digitale kompetencer – inden for uddannelse, forskning og omskoling/efteruddannelse? 

Bekræftede talere

Programmet er under udarbejdelse, men vi kan allerede nu løfte sløret for følgende talere:

  • Katarina Ammitzbøll, MF, KF
  • Mona Juul, MF, KF
  • Erhvervsminister Simon Kollerup deltager med et kort videooplæg
  • Casper Hansen, stifter, Technicon og medlem af ATV
  • Kiann Stenkjær Hein, Managing director, PUBLIC Danmark 

  • Søren Hovmand, CEO, Hovmand A/S 

  • Kasper Palm, forbundssekretær, Uddannelses- og IKT-sekretariatet, Dansk Metal
  • Ole Sejer Iversen, professor, AU, medlem af Teknologiforståelsesudvalget
  • Stephen Alstrup, Professor i algoritmer og big data, digital vismand, ATV
  • Folketingspolitiker Stinus Lindgreen, RV
  • Folketingspolitiker Ulla Tørnæs, V
  • Christiane Vejlø, journalist, ekspert i digitale trends (moderator)

Tilmelding her.

Du sendes videre til IDA's hjemmeside.

Vi overholder alle retningslinjer vedr. Covid-19, og af samme grund er der et begrænset antal pladser.

Kontakt
Fuldt navn

Maja Lænkholm

Stilling
Specialkonsulent