Hovedbillede
Billede
Undervisningsminister Merete Riisager taler ved ATV-konferencen om innovation i undervisningen.
Undertekst til billede/video

Undervisningsminister Merete Riisager indleder på en konference om fremtidens digitale skole, som ATV arrangerer i 2019. ATV gennemfører tre rundbordsmøder med udvalgte aktører.

Titel

Hvordan ser fremtidens digitale skole ud?

Octo Slug
Nyhed
Dato

Fremtiden er digital, og folkeskolen skal i gear for at styrke børn og unge til at bruge og lære gennem digitale redskaber. Men hvordan kommer vi i Danmark i mål med at skabe verdens bedste digitale skole? Det har en ATV-arbejdsgruppe sat sig for at belyse på tre rundbordsmøder for en mindre gruppe af udvalgte aktører.

Rundbordsmøderne skal gøres os klogere på, hvilken rejse Danmark skal igennem for at have gode digitale skoler. Der afholdes tre rundbordmøder den 28. august, 12. september og 14. november. På rundbordsmøderne fokuseres der på visioner og erfaringer fra andre lande, status på digitalisering i den danske folkeskole i dag, og hvad der skal til for at løfte den.

Med en repræsentant for centrale aktører arbejder arbejdsgruppen og aktørerne målrettet mod at finde konkrete løsninger og anbefalinger til at løfte folkeskolens brug af digitale læringsredskaber. Deltagerne i rundbordsmøderne er udvalgt blandt virksomheder, forskere, skoleledere, lærere, embedsmænd, undervisere af lærere samt kommuner for at sikre en bred dialog.

Formålet med projektet er at styrke folkeskolens muligheder for at udvikle den enkelte elev gennem implementeringen af digitale læringsredskaber i folkeskolen.

Der afholdes en åben konference den 27. februar 2019, hvor erfaringerne og anbefalinger præsenteres. Undervisningsminister Merete Riisager vil åbne konferencen. Rundbordsmøderne skal være med til at konkretisere muligheder, udfordringer og anbefalinger til ministeren og det råd, hun har nedsat til at styrke netop digital læring i folkeskolen.

Medlemmer af arbejdsgruppen er følgende:

Stephen Alstrup
Professor
Datalogisk Institut, KU
Fulde navn
Helle Rootzén
Professor
DTU Compute
Medlemsoverskrift

Uffe Thomas Jankvist

Professor MSO
DPU
 
Helle Mathiasen
Professor
Institut for Naturfagenes Didaktik, KU
 
Morten Misfeldt
Professor
Institut for Læring og Filosofi, AAU CPH
Kontakt
Fuldt navn

Maja Lænkholm

Stilling
Specialkonsulent