Titel

Energilagring: Forudsætningen for omstilling til grøn energi

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Hvordan kan man lagre strømmen fra vindmøllerne, så den er til rådighed, når vinden har lagt sig? Spørgsmålet er centralt i debatten om fremtidens energiforsyning, og på et ATV-møde den 28. september har du muligheden for at blive opdateret på, hvor langt teknologiudviklingen på området er nået, og hvad fremtidsperspektiverne er.

Mødet handler ikke kun om vindmøllestrøm, men ser på flere teknologier og energiformer. Udgangspunktet er Danmarks nuværende målsætning om i 2050 at være uafhængig af fossile brændsler og at dække hele det danske energiforbrug, inklusive transport, med danskproduceret vedvarende energi. For at opfylde den ambitiøse målsætning er det helt afgørende at udvikle effektive og økonomisk bæredygtige løsninger til lagring af energi.

Mødet henvender sig især til forskere, teknologiledere, erhvervsledere, embedsmænd, politiske beslutningstagere og repræsentanter fra interessegrupper.

Førende forskere vil give et overblik over de forskellige teknologiers anvendelse og modenhed, og forskere og ledere fra virksomheder som Mærsk, Vestas, DONG Energy, ABB og Wave Dragon præsenterer bud på løsninger.

På mødet tager ATV temperaturen på, hvordan Danmark klarer sig på energilagringsområdet og debatterer, hvordan man kan udvikle løsninger, der kan anvendes hos forsyningsselskaber, virksomheder og ude hos forbrugerne. Formår vi at udvikle bæredygtige løsninger, kan der være et betydeligt potentiale for eksport af teknologier og viden.

Tid: Mandag den 28. september kl. 9.30 – 15.30
Sted: Glassalen, Bygning 101A, DTU, Anker Engelunds Vej 1, 2800 Kgs. Lyngby

Kontakt
Fuldt navn

Dorthe Brander Pedersen

Stilling
Chefkonsulent

Relaterede nyheder og artikler