Hovedbillede
Billede
Møde i carbon 110%
Titel

#2 pitstop på carbon 110 % Mission Lab

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Et bredt udsnit af det danske økosystem, der beskæftiger sig med fangst, lagring og udnyttelse af CO2 (CCUS), mødtes i ATV’s Mission Lab: Carbon 110 %. Deltagerne arbejder over fire mødegange med at formulere en fælles mission for CCUS' bidrag til 110 % reduktionerne.

Kan man finde tankfarme, teknologikunstnere og bioark i 2050?
 
Akademiet for de Tekniske Videnskaber afholdt i dag det andet ’pitstop’ under Mission Lab’et Carbon 110 %. Over 30 aktører fra CCUS-økosystemet arbejder over fire mødegange på at formulere en fælles mission og lægge trædestenene til hvordan fangst, lagring og udnyttelse af CO2 kan bidrage til 110% reduktionerne.
 
Til dagens pitstop, som blev afholdt hos Department of Geosciences and Natural Resource Management, University of Copenhagen havde teamet bag Carbon 110 % med hjælp fra ChatGPT og deltagernes noter fra sidste pitstop lavet forskellige fortællinger om 2050. Fremtidsscenarier der indeholdt tanker om teknologikunstnere, bioark og tankfarme.
 
De kreative bud på fremtiden var en inspiration til gruppediskussioner om, hvilke nye teknologier der skal modnes, hvilke der skal afvikles og hvilke der skal ændres. Forud for gruppearbejdet var også oplæg fra Claus Beier om et fælles sprog for ”grønne” og ”sorte” CO2-reduktioner og oplæg fra Karsten Capion om CONCITO's bud på CCS’ plads i de negative emissioner.

Relaterede nyheder og artikler