Hovedbillede
Billede
Digitalt fremsyn
Titel

Digitalt fremsyn på vej

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

ATV’s Digitale Vismandsråd og Temagruppen Digitalisering og Big Data arbejder netop nu med at udarbejde et ”digitalt fremsyn”, som skal identificere danske styrkepositioner og komme med forslag til, hvordan Danmark kan udvikle sig til at være en digital super-hub.

En smagsprøve på det digitale fremsyn vil blive fremlagt på årsmødet den 26. april, og senere offentliggjort i notat- eller rapportform på ATV’s hjemmeside. Udgangspunktet for fremsynet er, at Danmark har digitale styrkepositioner i form af stærke vidensmiljøer, en af de mest digitaliserede offentlige sektorer i verden samt et teknologibaseret erhvervsliv.

Men der er også udfordringer, fordi den digitale udvikling sker i rasende fart, og det er ikke en selvfølge, at Danmark også i fremtiden vil være med helt fremme.

Det digitale fremsyn vil blandt andet se på krydsklynger mellem IT og andre fagligheder, hvor indsigten i andre domæner har været udgangspunktet for frugtbar produktudvikling: 

  • Sundhedsteknologi – uanset om det er farma, medikoteknik eller digitale sundhedsydelser
  • Dansk landbrug har i årevis været førende i anvendelsen af IT
  • Fintech handler i høj gad om koblingen mellem finans og IT
  • Industri 4.0, hvor teknologien løfter virksomhedernes innovation og produktivitet
  • Transport-området, hvor den teknologiske udvikling går stærkt

Ambitionen med det digitale fremsyn er at give beslutningstagere – politikere, embedsmænd, virksomhedsledere og forskningsledere – et stærkt grundlag for at omfavne den digitale udvikling.

Kontakt
Fuldt navn

Maja Lænkholm

Stilling
Specialkonsulent