Hovedbillede
Billede
Undertekst til billede/video

Teknologiske løsninger på FN's 17 verdensmål - og hvordan de kommer i spil - er det overordnede tema for ATV's Teknologiske Topmøde til november.

Titel

ATV’s Teknologiske Topmøde 2019: Verdensmål i et tech-perspektiv

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

ATV stiller skarpt på FN’s verdensmål og på ønsket om at skabe et verdenssamfund, der både er økonomisk, socialt og miljømæssigt bæredygtigt, på sit Teknologiske Topmøde den 12. november. Tilmelding er åben.

Har vi effektive teknologiske løsninger til at bremse den globale opvarmning og indfri FN’s 17 verdensmål, SDG’erne? Hvis det er tilfældet, hvordan får vi så udbredt anvendelsen af teknologierne? Kan verdensmålene indfries samtidig med ønsket om fortsat økonomisk vækst? Og hvad er Danmarks styrker, muligheder og bidrag i verdenssamfundets jagt på bæredygtig vækst?

Sådan lyder nogle af de spændende temaer, som ATV vil belyse på sit Teknologiske Topmøde tirsdag den 12. november. Topmødet falder midt i en tid, hvor klima og bæredygtighed indtager toppen af agendaen i den offentlige debat i såvel Danmark som i udlandet.

Inspiration fra Indien

Herhjemme blev Folketingsvalget 5. juni f.eks. et klimavalg, og en alliance mellem Enhedslisten, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre er nu enige om et ekstremt ambitiøst klimamål, der skal reducere Danmarks CO2-udslip med ikke mindre end 70 pct. sammenlignet med 1990.

Med S-formand Mette Frederiksen i spidsen for en rød regering vil Danmark få en af de mest ambitiøse klimalove i verden. På Topmødet til november vil ATV derfor diskutere de teknologiske muligheder og udfordringer for at gennemføre en så dramatisk CO2-reduktion. Og herunder hvad der skal til for, at teknologierne kommer i spil i tilstrækkeligt omfang.

Men klima og bæredygtighed kender ingen grænser, så topmødet vil også sætte Danmarks målsætninger, løsninger og styrker i et globalt perspektiv. Således byder Topmødet også på indlæg og debat om læringerne fra en studietur til Indien, som ATV gennemførte i september. Her netværkede en delegation af danske teknologiledere med indiske videnskabsfolk, teknologiledere og myndigheder og diskutere, hvordan Indien, som verdens mest folkerige land, kan løse sine enorme bæredygtighedsudfordringer. Læren herfra er afgørende, da verden ikke kan indfri verdensmålene, hvis ikke Indien kan.

Mødested for Danmarks tech-økosystem

ATV’s Teknologiske Topmøde vil som sædvanligt blive bygget op omkring et hovedspor, der sætter scenen for årets fokusområde – i år SDG’erne og bæredygtig vækst sat i et teknologiperspektiv – samt en række temaspor, som i dybden vil belyse fokusområdet inden for forskellige af ATV’s temaer. Disse omfatter bl.a. 'Digitalisering', 'Uddannelse' og 'Fremtidens Produktion'.

ATV’s Teknologiske Topmøde 2019

'Bæredygtig vækst i et tech-perspektiv'

Dato: 12. november 2019. 

Tidspunkt: Kl. 12:30-18:30

Sted: Mogens Dahl Koncertsal, Snorresgade 22, 2300 København S

 

 

 

 

 

 

På dagen diskuteres både de aktuelle politiske udmeldinger om klima- og bæredygtighedsmål for Danmark, læringer fra ATV’s studierejse til Indien samt ikke mindst læringer fra det omfattende C40-topmøde om bæredygtige byløsninger, der finder sted i København til oktober.

Kom bl.a. og hør oplæg fra samt debatter bæredygtighed med:

  • Professor Katherine Richardson, leder af Sustainability Science Centre, KU
  • DTU's bestyrelsesformand Per Falholt, Per Falholt Global R&D Advisory Services
  • Digital strateg Natasha Friis Saxberg, næstformand i Fonden for Socialt Ansvar
  • Executive Vice President & CSO Thomas Schäfer, Chr. Hansen
  • Founder & Publisher Erik Rasmussen, Sustainia

I relation hertil vil Topmødet fungere som mødested for Danmarks tech-økosystem, hvor forskere, teknologiledere, investorer, politikere og andre aktører i økosystemet mødes for at diskutere danske muligheder, udfordringer og styrker ift. den teknologiske omstilling, som verden står overfor for at kunne indfri verdensmålene.

TILMELD DIG HER

OBS ved tilmelding:

  • Hvis du før har deltaget i et ATV-arrangement: Log ind på din profil for at tilmelde dig (brugernavn er din email). Du kan altid få tilsendt et nyt password ved at trykke ”log ind” og herefter ”glemt password”.
  • Hvis du ikke har deltaget i et ATV-arrangement: Tryk ”opret profil” og udfyld de nødvendige felter. Hvis systemet melder fejl, kan det være, at du allerede er oprettet i systemet, og du kan prøve at få tilsendt dit password ved at trykke ”log ind” og herefter ”glemt password”.

Oplever du problemer ved tilmelding, så kontakt ATV’s sekretariat: atvmail@atv.dk eller +45 45 88 13 11.

Relaterede nyheder og artikler