Hovedbillede
Billede
Anne-Marie Levy Rasmussen, formand for ATV's redaktionskomité for Vidensbarometer 2018, taler ved et ATV-møde.
Undertekst til billede/video

Det er alarmerende, at så mange teknologiledere ikke kan få ansat de rigtige medarbejdere,” siger Anne-Marie Levy Rasmussen, formand for redaktionskomiteen bag undersøgelsen.

Titel

ATV-undersøgelse understreger behovet for en dansk teknologipagt   

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

I dag præsenterer regeringen sine planer for en dansk teknologipagt. En ny undersøgelse blandt ATV’s medlemmer understreger behovet for teknologipagten.

Danske teknologiledere har fortsat store udfordringer med at rekruttere velkvalificerede medarbejdere inden for de tekniske, naturvidenskabelige og digitale fag. Det viser ATV’s årlige undersøgelse, Vidensbarometeret, der dermed understreger behovet for en dansk teknologipagt.

Hele 63 procent af de adspurgte har i det forløbne år oplevet mangel på kvalificerede ansøgere ved stillingsopslag. Problemet synes at vokse, eftersom det året før var 48 procent, som svarede, at de havde oplevet mangel på kvalificerede ansøgere.

Undersøgelsen er foretaget blandt Akademiets medlemmer, som udgør Danmarks førende teknologiledere, fordelt med cirka halvdelen ansat i virksomheder og halvdelen på universiteter og andre vidensinstitutioner.

Teknologipagt hårdt tiltrængt

Resultaterne fra Vidensbarometer-undersøgelsen understreger behovet for en dansk teknologipagt. På kort sigt viser tallene en risiko for flaskehalse, og på længere sigt vil det hæmme vækstmulighederne i Danmark, hvis der uddannes for få med de rette kompetencer.

”Respondenterne i undersøgelsen har ledelsesansvar i Danmarks teknologivirksomheder og forskningsinstitutioner, og derfor er det alarmerende, at så mange ikke kan få ansat de rigtige medarbejdere,” siger Anne-Marie Levy Rasmussen, formand for redaktionskomiteen bag undersøgelsen.

”Tallene demonstrerer med al ønskelig tydelighed, hvor vigtigt det er at få sparket gang i en teknologipagt. Vi har brug for at styrke fødekæden af velkvalificerede kandidater hele vejen fra grundskole til de videregående uddannelser,” siger Anne-Marie Levy Rasmussen, formand for redaktionskomiteen bag undersøgelsen.

Rekrutterer internationalt

Af undersøgelsen fremgår også, at langt de fleste teknologiledere rekrutterer udenlandske ansatte. 82 procent har udenlandske vidensmedarbejdere ansat ”i høj grad” eller ”i nogen grad”.

De vigtigste årsager til dette er at skabe et internationalt arbejdsmiljø (70 procent), og at der uddannes for få danske kandidater med de rette kompetencer (49 procent).