Hovedbillede
Billede
Life Science kompetencer
Titel

Styrket samarbejde om Life Science-uddannelser

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Teknologisk innovation og udvikling stiller konstant nye krav til uddannelsessektoren. Nye teknologier giver nye muligheder, men kræver også udvikling af kompetencer. Det er derfor vigtigt med øget dialog og samarbejde mellem og på tværs af universiteter og industri, lød det på rundbordsmøde mellem ATV, Medicoindustrien og Lif.

Med øget mulighed for digitalisering, brug af datavidenskab i behandling og diagnosticering og et stadig mere komplekst sygdomsbillede er der brug for at styrke samarbejdet omkring uddannelserne inden for Life Science. ATV, Medicoindustrien og Lif holdt d. 18. september et rundbordsmøde med centrale interessenter fra uddannelsesinstitutioner og virksomheder for at drøfte den overordnede, strategiske retning af uddannelser inden for Life Science-området. 

Inviterede oplægsholdere til rundbordsmødet var Søren Brunak, Research Director, KU; Jan Henrik Ardenkjær-Larsen, Head of Dept., DTU og Allan Skårup Kristensen, Science & Innovation Attaché, Innovation Centre Denmark - Silicon Valley. De gav hver deres bud på tendenser inden for lægemiddeludvikling og-produktion, biotek og medicoteknologi, og hvordan disse tendenser forventes at påvirke fremtidige kompetencebehov.

Debatten omkring bordet gik derefter på udfordringer og muligheder set både fra virksomhedernes og uddannelsesinstitutionernes perspektiv. Biovidenskaben nærmer sig i stigende grad andre discipliner, såsom ingeniørvidenskab, datalogi og bioinformatik. Og i forlængelse heraf understregede deltagerne vigtigheden af at fremme tværfaglige samarbejder og kommunikation.

Fokus på forebyggelse og sundhedsfremme

Billede
Life Science rundbordsmøde
Allan Skårup Kristensen gav et oplæg om stigende brug af Life Science-teknologier inden for forebyggelse og sundhedsfremme.

I USA ses desuden en stigende tendens inden for teknologier til forebyggelse og sundhedsfremme, hvilket på sigt også formodes at påvirke nye og anderledes krav til kandidaternes kompetencer. Kompetencer inden for dataanalyse, kunstig intelligens og maskinlæring i biovidenskabelig forskning og udvikling bliver stadig vigtigere for at udnytte potentialet i teknologierne effektivt. I fremtidens Life Science-uddannelser bliver der derfor behov for i højere grad at knytte tværfaglighed ind i uddannelsen og samtidig udvikle et mindset for at kunne lære nyt, så de kommende kandidater kan tilpasse sig den teknologiske udvikling.

Samarbejde, innovation og entreprenørskab bliver stadig vigtigere kompetencer inden for Life Science. Deltagerne understregede desuden behovet for en mere fleksibel og agil uddannelsessektor til at adressere den hastige teknologiske udvikling.

Mødet sluttede med ønsker om fortsat dialog og mere forpligtende samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og industri. ATV, Medicoindustrien og Lif forventer at følge op med flere møder i starten af det nye år, hvor parterne konkretiserer og udfolder temaerne yderligere.

Kontakt
Fuldt navn

Rikke Kortsen Okholm

Stilling
Specialkonsulent