Hovedbillede
Billede
Morten Meldal Nobelpris
Undertekst til billede/video

Foto: Københavns Universitet

Titel

ATV ønsker Morten Meldal tillykke med Nobelprisen

Octo Slug
Nyhed
Dato

Her fra ATV vil vi også kippe med flaget og ønske et stort tillykke med Nobelprisen til professor Morten Meldal fra Københavns Universitet. Som mange nu ved, får han og to amerikanske kemiforskere prisen for deres udvikling af den såkaldte klikkemi: en måde at bygge nye molekyler på, som blandt andet har perspektiver i medicinalforskning.

Den forskning, som Meldal og hans grupper har præsteret, er et eksempel på den høje standard, der kan findes i danske science-miljøer, både på universiteter og i virksomheder.

Men dette miljø er selvfølgelig helt afhængig af de talenter der skabes, og noget af det, Meldal vil bruge sin nyvundne position til, er at motivere unge til at kaste sig over kemistudier på universiteterne og beskæftige sig helhjertet og selvstændigt med kemi.

”Vi lider af en meget stor mangel. Vi træner ikke unge mennesker til at tænke abstrakt nok og dybt nok,” siger Morten Meldal til Weekendavisen.

Han oplever det konkret, når nye studerende mener, at alle svar kan findes på Google og fortsætter: "Mange børn og unge bliver ikke opfordret til at løse et komplekst problem med en lang rød tråd, så de er ikke i stand til at holde sådan en rød tråd. Her mener jeg, man skal sætte ind fra første klasse.”

Morten Meldal er altså helt på linje med ATV, hvor vi også mener, at der skal mere og bedre naturvidenskab ind i folkeskole og gymnasier.