Hovedbillede
Billede
Mentor Jesper Nybo Andersen og mentee, virksomhedsejer Jesper Nygaard Sørensen
Titel

ATV Mentor hjælper dygtige vækstvirksomheder

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Vejen til vækst og udvikling er for virksomheder sjældent en vej uden huller. ATV’s Mentorprogram giver en sikker hånd hen over de værste bump. I 2021 åbner ATV op for, at nye virksomheder kan få en ATV Mentor. Du kan læse mere i ny brochure her.

I 2020 har ATV matchet en række vækstvirksomheder med mentorer fra ATV’s medlemskreds, og det har resulteret i nogle gode vækstrejser for virksomhederne. Emnerne omhandler ledelse, organisering, digitalisering og corona for at nævne nogle få. Effekterne af at have en ATV Mentor er personlig rådgivning og sparring på ud­vikling af virksomheden og i forhold til den vækstrejse, virksomheden er på.

Direktør Peter Toft fra vækstvirksomheden Toft Care (www.toft-care.dk)  er pt. i et mentorforløb med sin virksomhed,  der producerer og sælger ernæring til sundhedssektoren og til professionelle sportsfolk. Peter Toft udtaler:

Min ATV Mentor har været hele vækstrejsen rundt. Jeg står ved startlinjen, og min mentor har selv tidligere nået til den anden ende af målet og taler ud fra egne erfaringer. Som selvstændig og iværksætter skal man lære at stole på sin mavefornemmelse, og det er rart at have en at sparre med, som giver lidt mere sikkerhed. Det er en rar og nødvendig håndsrækning”.

Personlig sparring er guld værd, når hverdagen udfordres af omkringliggende udfordringer. En anden virksomhedsejer Thomas Bachmann, der ejer virksomheden Mæxico (www.maexico.com), som tilbyder mexicansk mad og en "mæxicansk" oplevelse, var også med i ATV’s Mentorprogram. Thomas Bachmann havde lige åbnet sin anden restaurant og er i en vækst- og skaleringsproces.

Thomas Bachmann siger om forløbet: ”Midt i udviklingsforløbet med min virksomhed gav det en enorm tryghed at have en mentor, der selv havde erfaret, hvad der er vigtigt at få styr på i en vækstrejse. Og som kunne stille de spørgsmål, jeg ikke selv har overvejet, men som gav mig nye input og sikkerhed på mine beslutninger. Jeg fik opfyldt et stort behov for sparring på strategi og konceptet for min virksomhed”.

Thomas Bachmann blev også ramt af coronanedlukninger (og er det også nu), men formåede at transformere det unikke i virksomheden til www.homeat.dk, som tilbyder en restaurantoplevelse i hjemmet med lækre varer, og hvor man selv er kokken i hjemmet. ”Min mentor var vigtig for mig i nedlukningen i første bølge, og det var en stor hjælp at få input og god sparring i denne svære tid”, siger Thomas Bachmann om coronatiden.

ATV tilbyder nye virksomheder en plads til foråret

Til foråret optager ATV Mentor nye virksomheder i mentorforløbet, og fristen for ansøgning er 15. marts. Har det interesse, kontakt Maja Lænkholm på ml@atv.dk eller 51 81 47 46 for mere information og læs gerne i den nye brochure på linket til højre. 

Kriterier for at ansøge er, at virksomheden er ovre start-up-fasen, at virksomheden har vækstpotentiale, og at ledelsen har ambitioner om vækst.

Tidligere virksomheder i ATV Mentor-programmet udtaler, at de blev gjort klar til vækst i forløbet, og at det er vigtigt, at man er klar til en læringsrejse. Flere virksomheder fortæller, at mentoren hjalp med at realisere og sætte ord på udfordringer og muligheder samt med at sætte nye initiativer og forandringer i søen på en velovervejet og professionel måde.

Mentorprogrammet er støttet af Industriens Fond og partnerne KA, PwC, Danske Bank og Dansk Erhverv.

Kontakt
Fuldt navn

Maja Lænkholm

Stilling
Specialkonsulent