Hovedbillede
Billede
Lars Hansen, direktør for Villum Fonden
Titel

ATV får millionindsprøjtning fra Villum Fonden

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV, har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Villum Fonden. Pengene skal bruges til at styrke ATV’s arbejde med at udvikle Danmark til en af verdens stærkeste videnregioner.

Villum Fonden har netop bevilliget to mio. kr. årligt i fem år til Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV, der er Danmarks største teknologiske tænketank.

Pengene skal bruges til projektet ’ATV 2.0’, der skal styrke Danmarks videns-økosystem og internationale position inden for science & engineering, der er det råstof, som Danmark ifølge ATV skal leve af i fremtiden.

Projektet skal bl.a. bringe viden og ideer fra ATV’s omfangsrige bagland af teknologiledere i spil i den offentlige debat og være med til at sikre, at de teknologiske muligheder udfoldes til gavn for samfund, erhvervsliv og borgere.

”Bevillingen fra Villum Fonden vil gøre det muligt at føre ideerne ud i livet – og dermed styrke Danmark som science & engineering-region,” siger Lia Leffland, direktør i ATV.

Vil bringe to verdener sammen

Villum Fondens støtte vil sikre en flerårig indsats, der vil styrke ATV som et neutralt mødested for beslutningstagere fra Danmarks teknologimiljøer og det politiske system.

”Det er to verdener, som ofte tænker forskelligt og taler forskellige sprog. Med ATV som moderator kan der skabes en dialog, der vil styrke det danske videns-økosystem,” siger Lia Leffland.

Fra Villum Fonden siger direktør Lars Hansen om baggrunden for den økonomiske støtte:

”Villum Fonden har som erklæret ambition at støtte fremragende teknisk og naturvidenskabelig forskning med afsæt i de ideer, forskerne er allermest optaget af. Med vores støtte kan ATV styrke hele forsknings- og innovationsøkosystemet og sætte forskningen i spil i samfundet.”

En trebenet taburet

Den grundlæggende filosofi bag 2.0-projektet er at gennemføre aktiviteter, der bidrager til konkret samfundsnytte. Projektet hviler på tre ben:

  • Et årligt ATV 2.0 initiativ
  • Tech Talks og Teknologisk Topmøde
  • Internationalisering

ATV vil årligt gennemføre et større ATV 2.0-initiativ, der skal bidrage til at omsætte forskning til værdi. Det kunne f.eks. være et roadmap for fremtidens produktion i Danmark, et bud på Danmarks fremtidige energisystem eller en analyse af FN’s verdensmål i en digital tidsalder.

For at sprede viden og resultater fra det årlige initiativ og fra ATV’s øvrige projekter og sikre gennemslagskraft i den offentlige debat skal ATV afholde minimum seks såkaldte Tech Talks. Tech Talks bygges normalt op omkring oplæg fra førende forskere fra universiteter og forskningsbaserede virksomheder.

Bevillingen skal ligeledes bruges til at styrke ATV’s årlige Teknologiske Topmøde, der sætter fokus på aktuelle temaer og problemstillinger ift. den teknologiske omstilling som Danmark og verden står overfor. Og endelig skal bevillingen bruges til at styrke ATV’s internationalisering, samarbejde med udenlandske aktører og bidrag til rådgivning af EU-kommissionen.

Om Villum Fonden

Villum Fonden er en almennyttig fond, der støtter teknisk og naturvidenskabelig forskning samt miljømæssige, sociale og kulturelle formål i ind- og udland. I 2018 uddelte Villum Fonden 625 mio. kr. Villum Fonden er stiftet i 1971 af civilingeniør Villum Kann Rasmussen – grundlægger af bl.a. Velux A/S og andre firmaer i VKR Gruppen, der har til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i menneskers hverdag. Villum Fonden er hovedaktionær i VKR Gruppen.

www.veluxfoundations.dk

 

Kontakt
Fuldt navn

Bjarke Wiegand

Stilling
Chefkonsulent
Fuldt navn

Lia Leffland

Stilling
Akademidirektør