Titel

Årsmøde 2017: Talerlisten er klar

Octo Slug
Nyhed
Dato

Om små to måneder, nærmere bestemt onsdag den 26. april, afholder ATV årsmøde, og igen i år er der lagt op til et spændende og afvekslende program. Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen er ordstyrer ved årsdagen, hvor talerlisten nu er klar. Programmet byder på oplæg fra seks markante talere fra virksomheder og universiteter.

  • Adm. direktør Jukka Pertola, Siemens A/S
  • Professor Charles Marcus, Københavns Universitet
  • Managing Director Marianne Kock, Ferring IPC Copenhagen og SVP, Ferring Pharmaceuticals
  • Bestyrelsesformand Per Falholt, DTU
  • Professor Helle Rootzén, DTU
  • EU Deployment Lead Anne-Marie Levy Rasmussen, GlaxoSmithKline

Årsmødetemaet er Science & Engineering, og hvordan Danmark kan blive en af verdens fem førende Science & Engineering-regioner. Siemens’ adm. direktør Jukka Pertola, der på årsmødet tiltræder som ny præsident for ATV, vil sætte scenen, og Per Falholt vil give aktuel status på ATV’s Science & Engineering-projekt.

Kampen om de kloge hoveder

Et omdrejningspunkt for årsmødet er, hvilke strategier virksomheder og forskningsinstitutioner anvender for at tiltrække de bedste hoveder i den globale videns- og konkurrenceøkonomi.

Professor Charles Marcus er en af verdens førende forskere inden for nano-computere og står nu i spidsen for et nyt forskningscenter på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet. Charles Marcus vil komme ind på, hvad der får en topforsker til at vælge Københavns Universitet efter mange år ansættelse på Stanford og Harvard.

Marianne Kock er Managing Director for Ferrings forskningscenter IPC Copenhagen. Hun vil komme ind på Ferrings erfaringer omkring lokalisering af R&D-centre: Hvorfor valgte virksomheden København, Øresundsregionen og Danmark til IPC? Hvad er vigtigt, når internationale koncerner prioriterer, hvor de skal placere afdelinger? Hvad skal der til for, at Danmark bliver en førende Science & Engineering-region?

Digitalt fremsyn og debat om S&E

På årsmødet vil ATV’s Digitale Vismandsråd og temagruppen om digitalisering fremlægge en forsmag på et ”Digitalt fremsyn”. Professor Helle Rootzén vil – med særligt fokus på digital læring – præsentere fremsynet. Ideen med det digitale fremsyn er at give nogle sigtelinjer for den digitale udvikling, således at virksomheder, vidensinstitutioner og politiske beslutningstagere får et solidt grundlag at agere ud fra.

Årsmødet afrundes med en paneldebat om Science & Engineering, hvor formanden for ATV’s akademihøringskomité, Anne-Marie Levy Rasmussen, præsenterer de vigtigste resultater fra Akademihøring 2017.

Traditionen tro afrundes dagen med en hyggelig aftenbuffet, hvor der er optimale muligheder for networking.

Generalforsamling og modtagelse af nye medlemmer

Inden det går løs med oplæg og debat, afholdes årsmødets vedtægtsbestemte del (generalforsamlingen).

Carsten Orth Gaarn-Larsen fremlægger sin sidste beretning, før han overlader præsidentposten til Jukka Pertola, og der skal foretages valg til præsidiet. De nyoptagne akademimedlemmer bliver modtaget og får overrakt deres diplomer som bevis på medlemskabet. Og Den danske polymerpris – ATV | Elastyrenprisen bliver uddelt.

Alt dette foregår fra kl. 13.00 til ca. 14.30, hvorefter der er kaffepause indtil kl. 15.

Praktiske oplysninger

Årsmødet er åbent for akademi- og partnermedlemmer samt inviterede gæster. 

Detaljeret program for dagen vil blive offentliggjort inden for kort tid. Det er gratis at deltage i årsmødet, mens aftenbuffeten koster 350 kr. + moms.

Dato: Onsdag den 26. april 2017

Tid:
Kl. 13.00 – 14.30 Generalforsamling/vedtægtsbestemt del/prisoverrækkelse/modtagelse af nye medlemmer (denne del af årsdagen er kun for akademi- og partnermedlemmer)
Kl. 15.00 – 18.15  Årsmødets konferencedel
Kl. 18.15 – 20.30 Aftenbuffet og networking

Sted: DGI-Byen, CPH Conference, Tietgensgade 65, 1704 København V (få minutters gang fra Københavns Hovedbanegård)