Hovedbillede
Billede
Teknisk forskning
Titel

Mere strategisk it-forskning i danske virksomheder er en nødvendighed

Octo Slug
Andre skriver
Dato
Intro

Danske virksomheder skal opruste på forskning i digitale teknologier, hvis de fortsat skal kunne konkurrere internationalt.

Udviklingen går hurtigt, når det gælder digitale teknologier, og hvis man ikke selv er aktiv omkring eller tæt på forskningen i de nyeste teknologier, risikerer man at blive overhalet af andre virksomheder. Teknologiudvikling er afgørende for, at vi ikke taber potentiel forretning eller bliver koblet af mulighederne, når virksomheder i eksempelvis Shanghai eller Silicon Valley prioriterer dette højt. 

Digitaliseringspartnerskabet fra regeringen er en vigtig politisk erkendelse af, at digitalisering er helt afgørende for vækst og velfærd i det danske samfund. Der skulle åbenbart en coronakrise til for, at det blev klart, hvor meget digitalisering betyder. Betydningen af it og digitalisering er stigende, og det gælder ikke blot for it-virksomheder, men også en lang række andre virksomheder.

Sådan skriver ATV's formand for det Digitale Vismandsråd Ole Lehrmann Madsen i en artikel i TechManagement den 25. marts 2021. Artiklen er medforfattet af flere medlemmer fra ATV's Digitale Vismandsråd, herunder:
Institutleder, professor Kaj Grønbæk, Institut for Datalogi, AU
Professor Kim Guldstrand Larsen, AAU
Professor Jan Madsen, DTU Compute.

Læs hele artiklen i linket til højre.