Hovedbillede
Billede
Bent Dalager
Titel

Bent Dalager: "Der er brug for at nuancere debatten om AI"

Octo Slug
Andre skriver
Dato
Intro

ATV samler IT-eksperter i nyt fagligt dataetisk råd der skal sætte fokus på de muligheder som algoritmer, AI og data kan bidrage med.

Nyheden om ATV's nyligt oprettede faglige dataetiske råd er blevet delt af flere nyhedsmedier. Bent Dalager, der er medlem af ATV's faglige dataetiske råd og partner i KPMG, siger til Altinget:

Vi mangler den vinkel, at etik handler om at gøre det gode for samfundet, eventuelt til skade for nogle få. Den manglende vinkel forhindrer os i at udnytte det store potentiale, AI har for at forbedre samfundet og vores velfærd. I ATV mener vi, at den blinde vinkel skyldes manglende faglighed i debatten.

I en anden artikel udatler Pernille Kræmmergaard, der er direktør i digitaliseringsinstituttet DI2X og medlem af ATV's faglige dataetiske råd, sig i til ComputerWorld:

Hvis vi som dansk velfærdssamfund skal sikre at vi som samfund fremadrettet kan leve op til borgernes og medarbejderes krav og forventninger til velfærdsydelser, kan det efter min mening ikke lade sige gøre uden øget brug af data og kunstig intelligens.

Læs om ATV's faglige dataetiske råds lancering hos ComputerWorld, Altinget og Version2 ved at klikke på linkene til højre.