Hovedbillede
Billede
Titel

ATV's faglige dataetiske råd kritiserer Dataetisk Råd for mangel på kompetencer

Octo Slug
Andre skriver
Dato
Intro

"Det er ikke sådan, at jeg synes, at alle, der skal være med i rådet, skal have en uddannelse indenfor it, men et helt fravær af formelle it-kompetencer, der synes jeg er noget skidt". Sådan udtaler Stephen Alstrup, medstifter af ATV's faglige dataetiske råd.

Medlem af Dataetisk råd svarer på kritik: "Dataetik handler ikke kun om teknisk brug af data"

I forbindelse med lanceringen af ATV's faglige dataetiske råd har formanden for det Dataetiske råd i en DR-artikel svaret på kritikken om manglende IT-kompetencer i rådet. Han siger således:

Jeg vil selvfølgelig ikke kunne afvise, at vi har blinde vinkler, men der er en masse områder, hvor vi ikke er dækket. Vi har heller ikke filosoffer eller præster eller lærerfaglighed tilstede, der ellers ville være oplagt, nu når vi diskuterer ChatGPT og eksaminer.

Stephen Alstrup der er professor i algoritmer, direktør for it-virksomheden SupWiz og medlem af ATV's faglige dataetiske udtaler yderligere:

Etik handler jo ikke bare om at undgå at gøre noget. Det handler også om at gøre noget. Og det tror vi skyldes de manglende faglige kompetencer til at forstå, hvordan man også kan bruge teknologien til at gøre noget godt.

Du kan læse hele artiklen med uddybende kommentarer fra både Johan Busse og Stephen Alstrup på dr.dk ved at følge linket til højre.

Kontakt
Fuldt navn

Maja Lænkholm

Stilling
Specialkonsulent