Hovedbillede
Billede
Ole Lehmand Madsen folkemøde
Undertekst til billede/video

Formand for ATV's digitale vismænd Ole Lehrmann Madsen, her fra debat på Folkemødet Bornholm.

Titel

Jyllands-Posten: Danske it-virksomheder mangler arbejdskraft

Octo Slug
Andre skriver, Nyhed
Dato

Både Radio 4 og Jyllands-Posten beskæftiger sig fredag den 23. januar 2020 med problematikken omkring manglen på højtuddannede IT-specialister. 

Jyllands-Posten skriver fredag den 23. januar 2020, at danske it-virksomheder mangler arbejdskraft, og det får ekspert til både at efterlyse flere studiepladser og mere udenlandsk arbejdskraft.

"Digitalisering er med til at øge vækst og velfærd i Danmark. Derfor er det en brændende platform, når vi står og mangler arbejdskraft. Politikerne har simpelthen været for langsomme til at se realiteterne i øjnene, og det ser vi konsekvenserne af nu", siger Ole Lehrmann Madsen, formand for ATV's digitale vismandsråd. 

"Hvis vi skal løse de problemer, der er lige nu, er vi også nødt til at kigge på andre muligheder. Hvis vi bare uddanner flere, går der minimum fem år, før vi oplever en forbedring. Og det kan virksomhederne ikke vente på. Vi når ikke vores målsætning med klima, velfærd eller noget andet uden teknologien."

Læs hele artiklen i JP Erhverv (for abonnenter) på linket til højre.

Digital Vismand i Radio4

Radio4 har interviewet Ole Lehrmann Madsen om samme problematik, så hvis du er mere til lyd end læsning, kan du høre interviewet på linket til højre. 

Her får du en kort og klar forklaring på problemet med den manglende arbejdskraft inden for IT og software - samt forslag til hvordan vi løser det.