Titel

Transformative teknologier skal hjælpe til hurtigere CO2-reduktion

Dato
Hovedbillede
Billede
datamining
Intro

Vi ser ind i et 2023, hvor transformative teknologier som AI og CCUS bliver vigtige brikker i den grønne omstilling. I foråret inviterer ATV til flere arrangementer, hvor fokus er på CO2-fangst, udnyttelse og lagring, og samtidig kører ATV’s stærke Executive AI Network videre.

Transformative teknologier er en del af den teknologiske omstilling, som ATV arbejder på. ATV bringer derfor aktører inden for CO2-fangst, udnyttelse og lagring sammen i netværk og på studieture. Samtidig fortsætter vi det populære ledelsesnetværk Executive AI Network, hvor de deltagende AI-ledere blandt andet skal diskutere strategi.

ATV arbejder med de nye teknologier for at optimere Science & Engineering-økosystemet samt etablere konkrete samarbejder og partnerskaber, som bidrager til Danmarks omstilling til et resilient, datadrevet, biobaseret og fossilfrit samfund.

Billede
Frederikke Kroon
Program Director, Frederikke Kroon, samler i øjeblikket en stærk delegation, der skal finde inspiration i det canadiske CCUS-økosystem.

 

Energilagringsteknologien CO2-fangst, udnyttelse og lagring (CCUS) spiller en vigtig rolle i Danmarks omstilling mod et fossilfrit samfund. Med en række arrangementer skaber ATV i foråret et mødested for de mange aktører, der arbejder med CCUS, og hvor de i partnerskaber kan udvikle en forhåbentlig dansk styrkeposition.

Markedet for CCUS er stadig i en tidlig fase, og derfor er det essentielt for vores globale konkurrenceevne, at Danmark sikrer, at forskning bliver til forretning, uddanner talenter og skaber forudsætninger for innovation inden for området.

Nyeste viden på Canada-studietur

Til foråret sender ATV i samarbejde med CLEAN og Green Hub Denmark en stærk, dansk CCUS-delegation på studietur til Canada. Fra den 23.-29. april styrker deltagerne  båndene med Canada og henter den nyeste viden om, hvordan Canadas CCUS-økosystem fungerer.

Pointer fra CCU-konference

I november 2022 har ATV og CLEAN afholdt en konference om CCU med repræsentanter fra universiteter og virksomheder, der alle er nysgerrige på, hvilke teknologier vi først vil se kommercialisering på, og hvor der kan opstå partnerskaber.

Læs deltagernes refleksioner

I samspil med andre nationale og internationale CCUS-aktører skal partnerskabet med Canada være med til at sikre, at Danmark får ny viden i spil om, hvilke teknologier og forretningsmodeller, der kan accelerere den bæredygtige omstilling.

Allerede den 9. februar tager vi hul på at styrke partnerskabet, når ATV, CLEAN og Green Hub Denmark inviterer til webinar om studieturen til Canada. Vi skal bl.a. høre fra den canadiske ambassades handelskontor, the Danish Canada Trade Commissioner Service, som fortæller om, hvordan Canada arbejder med kommercialisering af CCUS.

Den 13. april afholder ATV og CLEAN en Tech Talk på Aalborg Universitet How can we accelerate innovation and cost reduction on CO2 capture?”. Her samler vi relevante samarbejdspartnere og aktører om, hvordan vi kan accelerere udviklingen af CCUS-teknologierne.

Forsat opmærksomhed på AI

Skal Danmark blive en af verdens førende Science & Engineering-regioner, er de transformative teknologier som AI ikke til at komme udenom. Derfor er det essentielt for vores globale konkurrenceevne, at Danmark uddanner, sikrer talenter og skaber forudsætninger for innovation inden for disse områder.

I ATV Executive AI Netværk mødes et tværfagligt team af teknologiledere fra såvel virksomheder som forskningsinstitutioner og organisationer. Med udgangspunkt i deltagernes konkrete cases taler vi om ledelse, strategi, rekruttering, kommercielle spørgsmål m.m.

ATV Executive AI Netværk mødes flere gange i løbet af foråret – næste gang i marts – for at tale strategi i AI-ledelse. Til efteråret tager netværket på endnu en studietur.

Netværket optager løbende nye medlemmer. Kontakt Frederikke Kroon ved interesse.

ATV Executive AI Netværk i Israel

I 2022 gik turen til Tel Aviv, Israel. ATV Executive AI Netværk tog på studietur for at søge viden om, hvordan vi kan styrke AI-økosystemet i Danmark. Det kom der et interessant essay ud af og en efterfølgende Tech Talk, som tog fat på, hvordan vi styrker netværket blandt unge AI-talenter og -entreprenører.

Kontakt-overskrift
Kontaktperson
Kontakt
Fuldt navn

Frederikke Kroon

Stilling
Program Director

Relaterede nyheder og artikler