Titel

Sundplejen: Værdibaseret leder blev sin rolle moden

Dato
Hovedbillede
Billede
ATV har den grundlæggende opfattelse, at innovation bør integreres bedre i uddannelsesinstitutionernes kerneydelser og mål.
Intro

Tina Demiraj, direktør i Sundhedsplejen, og ATV Mentor Søren Dalby var fra start af et godt match. Søren Dalby kunne med sin erfaring inden for ledelse og virksomhedsdrift se, at den private hjemmeplejevirksomhed, Sundplejen, havde et stort potentiale. Sammen med direktør Tina Demiraj gjorde de Sundplejen klar til vækst gennem organisationsændringer, personalepolitikker og ny rollefordeling.

Sundplejen tilbyder privat hjemmepleje, der bygger på tid til omsorg, mulighed for selvbestemmelse og høj grad af genkendelighed. Det værdigrundlag har bragt Sundplejen langt. På få år har den vokset fra 25-116 ansatte og har udvidet så der fremover er afdelinger i fire kommuner. Den hurtige ekspansion har dog betydet, at virksomhedsejer og direktør Tina Demiraj skiftede for mange kasketter i løbet af dagen. Det blev svært at rykke på de mange nye opgaver og samtidig holde fast i kvaliteten, hvis ansvaret ikke blev delt ud. Søren Dalby kom derfor på det helt rigtige tidspunkt.

”Jeg spottede en virksomhed, der havde et stærkt produkt, men som virkelig havde et behov for en omstrukturering af arbejdsfordelingen,” fortæller ATV Mentor Søren Dalby, der tidligere har været vicepræsident i Grundfos, og i dag arbejder med innovation i virksomheder.

”Han stillede de rigtige spørgsmål, som jeg ikke selv var god til at stille mig selv. Han fik sat nogle processer i gang, hvor jeg begyndt at tænke anderledes. Det gik op for mig, at der skulle nye mennesker ind og nogle nye strukturer. Han gjorde mig klar til vækst. Det var et potentiale for vækst, men jeg kunne ikke løfte det selv,” husker Tina Demiraj.

Arbejder på fornuftig vækst

I mentorforløbet har Søren Dalby også kigget på likviditetssyring, da omkostningerne stiger, i takt med at virksomheden vokser. Med hans erfaring inden for opstarts- og vækstvirksomheder ved han, hvordan udgifter og indtægter kan hænge i en virksomhed i vækst.

”Vi har haft et rigtigt godt resultat. Vi vækster rigtig meget, og selv om der har været mange udgifter, hænger det stadig sammen. Virksomheden har haft et godt grundlag, men det er klart, at de tiltag, der laves, retter sig mod, at man vækster fornuftigt,” siger Søren Dalby.

For Tina Demiraj havde væksten betydet, at hun sad med for mange opgaver. Hvis hun ikke var der, var der heller ingen Sundpleje. Et arbejde for hende og Søren Dalby var derfor også at gøre Sundplejen uafhængig af Tina Demiraj. Der blev derfor udviklet medarbejderhåndbog, jobbeskrivelser, mus-samtaler og nye rollefordelinger.

”Jeg kunne se, at Tina ville ende med at blive en flaskehals i virksomheden. Vi arbejdede på at gå fra, at Tina trak i alle snorene til at hun blev en chef, der har overblikket og leder andre. Det var den vigtigste opgave,” fortæller Søren Dalby.

Tilbage til værdierne

For at bibeholde den kvalitet, der havde givet Sundplejen succes, var en intern innovation nødvendig. Sammen med Søren Dalby har Tina Demiraj blandt andet arbejdet med at inddrage medarbejderne, så de får større ejerskab i deres arbejde. Det har betydet, at Tina Demiraj har fået overblik over virksomheden, og hun kan igen fokusere på at implementere de værdier, virksomheden bygger på.

”Når jeg ikke har administrative opgaver, så har jeg også mere tid til at arbejde med de værdier, der er grundstenen i Sundplejen. Jeg tager stadig ud og besøger borgerne, fordi det er vigtigt, at jeg selv ved, hvad vil det sige at være en god sygepleje. Så værdierne er altid på dagsordenen,” siger Tina Demiraj.

Søren Dalby og Tina Demirajs mentorforløb er for længst slut, men samarbejdet fortsætter. For Tina betyder det, at hun kan fortsætte arbejdet med værdierne.

”For mig har ATV Mentor været en helt fantastisk gave. Og jeg håber, det kan ske for andre også. Det er en kæmpe hjælp. Men det kræver af virksomheden, at man er totalt ærlig og åben. Hvis man er det, finder man hurtigt frem til, hvor der er brug for sparring. For mig har det betydet, at Sundplejen er blevet mere veldrevet, og jeg kan fokusere på det, jeg er bedst til,” afslutter Tina Demiraj.

Sundplejen har i 2021 ansæt en ny direktør, Claus Bakkeløkken Bunk, så Tina kan fortsætte værditoget i Sundplejen, og virksomheden har desuden vundet endnu et udbud i en ny kommune.

Video URL
Tina Demiraj fortæller hvilken effekt ATV Mentor havde for hendes virksomhed, Sundplejen.

ATV har op for, at andre virksomheder kan søge en ATV Mentor. Man kan søge ved at udfylde dette spørgeskema (link) og læse mere i denne brochure. Fristen er 15. marts 2021. Kontakt Maja Lænkholm på 51 85 47 46 eller ml@atv.dk

Ansøg om ATV Mentor

Hvem er ATV Mentor

I ATV har vi samlet en række medlemmer, der er uden for arbejdsmarkedet, men fortsat har masser af indsigt i betingelser for vækst, i vores mentorprogram. En ATV Mentor er en erfaren virksomhedsleder, som har forretningsforståelse og har været igennem virksomhedsudvikling før og har set alle aspekter af det. En ATV mentor trækker på erfaringen med, hvad der skal til  for at vækste.

Kontakt-overskrift
Kontaktperson
Kontakt
Fuldt navn

Maja Lænkholm

Stilling
Specialkonsulent