Titel

Global Timber: ATV Mentor gav os redskaber til at vokse

Dato
Hovedbillede
Billede
Intro

Administrerende direktør Anders Bitzer og hans meddirektører i Global Timber, fik hjælp fra ATV Mentor, Asger Kej. Det var starten på et mentorforløb med råd, sparring og dialog om vækst og innovation. Sammen med mentor Asger Kej har de fokuseret på strategi og ledelsesarbejde. Det har givet stabilitet og redskaber til vækst, der er endt i øget omsætning.

 

Billede
Administrerende direktør i Global Timer, Anders Bitzer

Sammen med tre andre træentusiaster grundlagde Anders Bitzer i 2006 Global Timber. Det er en virksomhed, der importerer, sælger og rådgiver om hårdttræ både på det danske og globale marked. Den har i dag nordens største lager af træ og en omsætning på 300 mio. Men den kraftige vækst kræver et større fokus på strategi og ledelse. En øvelse som deres mentor Asger Kej har hjulpet til med.

”En af de ting, der har været en stor hjælp er, at Asger har vist os vores blinde vinkel, og det har åbnet en helt ny verden for os. Vi fik hurtigt øje på, at byggevaresektoren var en lavthængende frugt for os og kunne samtidig bruge Asger som en god sparringspartner i vejen dertil. Vi kom hurtigt i gang med at lave mere træ til den sektor, og da året var omme, kunne vi konstatere en øget omsætning på 8-10 procent til det segment. Så det har haft en helt konkret betydning, det arbejde vi har haft med Asger Kej,” siger Anders Bitzer, managing director for Global Timber.

Ledelsen i Global Timber er drevet af deres passion og viden indenfor træ, og har innovation som omdrejningspunktet i deres arbejde. Til gengæld mangler de erfaring inden for virksomhedsledelse og strategiarbejdet. Asger Kej har til gengæld lang erfaring med virksomhedsledelse og forretningsudvikling og besidder foruden flere bestyrelsesposter, hvor han har arbejdet med virksomhedsledelse, vækst og entreprenørskab.

”Asger Kej kom med en masse erfaring, så der var flere områder, hvor vi kunne bruge hans indsigt Ud over strategiarbejdet, har vi også fået råd til, hvordan vi håndterer konkrete problemer i organisationen, fordeling af roller og funktioner. En udfordring var blandt andet, at vi skulle arbejde sammen, samtidig med vi også var venner,” fortæller Anders Bitzer.

Vores mavefornemmelse er styrket

Konceptet med at få vejledning af en erfaren ATV Mentor frem for eksempelvis en konsulent passede Anders Bitzer og ledelsen i Global Timber rigtigt godt. De synes, der har været en god kemi, og at Asger Kej har haft et åbent sind over for deres forretning.

”Jeg synes, at formen er god. Hvor en hyret konsulent skal finde frem til en løsning, så er en mentors rolle at stille de gode spørgsmål med den ballast, han har med sig. Det har betydet, at vi har fået lov at føre ordet. Vi har taget fat på arbejdet på en åben måde, hvor en konsulent ville have haft en dagsorden,” reflekterer Anders Bitzer.

Asger Kej ser heller ikke sin rolle som én, der giver svarene.

”Meningen med mentorrollen er dybest set hjælp til selvhjælp. Jeg skal lokke Global Timber til at stille spørgsmålene selv, og gøre det selv. Jeg kommer jo ikke ind som en kender af træhandelsbranchen. Jeg kender til ledelse og virksomhedsvækst. Med fx en SWOT-analyse har de for eksempel fået et simpelt værktøj, der kan bruges på mange områder i deres virksomhed,” supplerer Asger Kej.

Netop SWOT-analysen er et redskab som Global Timber tager med sig ind i fremtiden. Næste punkt på dagsordenen hedder en analyse af markedet i Asien.

”Det er også en af de ting, der er kommet ud af det her forløb – at vi har fået et godt redskab og tage fat i tingene på en struktureret måde,” siger Anders Bitzer.

Grib innovationen

I Global Timber har de nuværende ledere forskellige kompetencer, herunder salg, ideer og implementering. Anders Bitzer siger herom:

”Vi er i dette forløb blevet rigtig gode til at modne nye ideer til en konkret forretningsmulighed. Vi er spændte på, hvad fremtiden byder. Det har været rigtig godt at have en mentor på sidelinjen. Jeg er glad for, at vi smørrede ærmerne op, og tog udfordringen med en ATV Mentor”.

ATV har op for, at andre virksomheder kan søge en ATV Mentor. Man kan søge ved at udfylde dette spørgeskema (link) og læse mere i denne brochure. Fristen er 15. marts 2021. Kontakt Maja Lænkholm på 51 85 47 46 eller ml@atv.dk

Ansøg om ATV Mentor
 

Hvem er ATV Mentor

I ATV har vi samlet en række medlemmer, der er uden for arbejdsmarkedet, men fortsat har masser af indsigt i betingelser for vækst, i vores mentorprogram. En ATV Mentor er en erfaren virksomhedsleder, som har forretningsforståelse og har været igennem virksomhedsudvikling før og har set alle aspekter af det. En ATV mentor trækker på erfaringen med, hvad der skal til  for at vækste.

 

Kontakt-overskrift
Kontaktperson
Kontakt
Fuldt navn

Maja Lænkholm

Stilling
Specialkonsulent