Titel

ATV's vidensbarometer - undersøgelse

Dato
Hovedbillede
Billede
Højteknologisk laserskaerer

ATV belyser årligt akademimedlemmernes holdning til forskellige emner, fx teknologiudvikling, innovation, talentudvikling, produktionsvilkår og forskningsbevillingssystemet i Danmark – kort sagt Science & Engineering.

Vi har her plukket de vigtigste besvarelser, som omhandler dansk industriproduktion, hvor vi bl.a. har spurgt medlemmer om deres holdning til fremstillingsindustriens rammevilkår og hvilke faktorer, som er afgørende for at lægge produktion i eller uden for Danmark.

Tallene - kort fortalt

Andelen, som mener, at de rigtige rammevilkår er tilstede for at fastholde produktion i Danmark er steget fra 5 pct. i 2012 til 38 pct. i 2019.

For første gang er der flere respondenter, som mener, at de rigtige rammevilkår for industriproduktion er til stede, som respondenter, der mener det modsatte.

57 pct. peger i 2019 på, at rammerne for at fastholde og tiltrække udenlandsk arbejdskraft og forskere vil have den største effekt på fastholdelse af produktion i Danmark.

Et højt kvalitetsniveau (62 pct.) og en kompetent arbejdsstyrke (67 pct.) er de vigtigste faktorer for at lægge produktion i Danmark. 


Embed kode

Embed kode

Embed kode

Embed kode

Embed kode

Embed kode
Kontakt-overskrift
Kontaktperson