Hovedbillede
Billede
Rikke Kortsen Okholm
Titel

Velkommen til Rikke Kortsen Okholm

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Ny specialkonsulent i ATV, Rikke Kortsen Okholm, kommer med masser af erfaring og interesse inden for projektudvikling, brugerdrevet innovation og teknologianvendelse i sundhedssektoren.

Teknologianvendelse, brugerdrevet innovation og uddannelsesudvikling er blot nogle af de områder, som Rikke Kortsen Okholm har beskæftiget sig med siden sin kandidat som civilingeniør i Design & Innovation fra DTU. I ATV skal hun blandt andet være projektleder for temagruppen Life Science Teknologi og bistå det nye akademi Young Academy of Technology, Science & Innovation (YATSI) med driften, særligt i opstartsfasen.

Rikke Kortsen Okholms indsigt i det sundhedsvidenskabelige felt har hun bl.a. brugt som innovationskonsulent på KU’s Natur- og Biovidenskabelige Fakultet SCIENCE, hvor hun udviklede kurser og forløb inden for sundhedsinnovation mv. I en stilling ved Topdanmarks innovationsenhed arbejdede hun med screening og facilitering af teknologiske samarbejder i relation til bl.a. sundhed og forebyggelse. Som seniorkonsulent i NHG arbejdede hun desuden med servicedesign og innovation inden for sundhedssektoren med både private og offentlige kunder.

”Noget af det, jeg har nydt allermest, er at sætte faglighed og dyb, forskningsbaseret viden i spil. Det er også noget af det, jeg glæder mig til at gøre mere af hos ATV. Hvis man skal forandre noget, så sker det som regel også dér, hvor der er diskussioner. Især fordi vi befinder os inden for et felt, hvor aktører med mange meninger og forskellig viden skal finde en fælles retning på de problemstillinger, de står overfor,” siger hun.

Rikke Kortsen Okholm har arbejdet med samskabelse – også kaldet co-creation – i mange forskellige sammenhænge. På Københavns Universitet udviklede hun f.eks. nye kurser og netværk, hvor hun inddrog undervisere og eksterne partnere i udviklingen af indhold og temaer. Hun har også været med til at udvikle digitale platforme med inddragelse af brugerne. F.eks. faciliterede hun udviklingen af CoBox, som er en samarbejdsplatform, der formidler case-udfordringer fra sundhedssektoren ind i uddannelserne. 

”Jeg synes, det er spændende, hvordan ny viden og samskabelse kan faciliteres på tværs af fag. Det at bringe mange aktører ind i processen betyder, at projektet får relevans for en bredere gruppe. Det skaber større genklang for det resultat, vi når frem til, og dermed kan det bidrage til en bredere forankring,” siger Rikke Kortsen Okholm.

 

Kontakt
Fuldt navn

Rikke Kortsen Okholm

Stilling
Specialkonsulent