Titel

Præsentationer og indtryk fra en forrygende Teknologidag 2015

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Med 120 deltagere og positive tilbagemeldinger har ATV’s nye koncept med en årligt tilbagevendende Teknologidag fået en forrygende start. Arrangementet fandt sted den 23. november i Mogens Dahl Koncertsal, der udgjorde den perfekte ramme om halvdagskonferencen.

Billede
Teknologidagen i 2015 var en stor succes, og 2016-udgaven blever opgraderet til et endnu mere internationalt format
Teknologidagen bliver et årligt tilbagevendende punkt i ATV-kalenderen, fortalte præsident Carsten Orth Gaarn-Larsen

Med Teknologidagen ønsker Akademiet at sætte en ekstra streg under, hvor vigtig teknologiudvikling er for samfundet, samtidig med at teknologiledere, forskere og virksomhedsledere får et forum for at drøfte de nyeste udviklingstrends på tværs af sektorer og teknologier.

Oplægsholdernes præsentationer kan hentes på hjemmesiden.

Samarbejde mellem virksomheder og universiteter

En rød tråd i de tre hovedtaleres oplæg var, hvordan man udvikler gode samarbejder mellem virksomheder og forskningsmiljøer. Virksomhedere har både brug for teknologiudvikling og for at rekruttere unge talenter til virksomhedernes egne forsknings- og udviklingsafdelinger.

Per Falholt fra Novozymes fremhævede, at nye teknologiske muligheder ofte kommer fra den akademiske verden, og at dette var en vigtig grund til for hans virksomhed at placere et nyt forskningscenter ved siden af DTU’s campus i Lyngby. Novozymes’ teknologiudvikling er ifølge Falholt 100 procent afhængigt af virksomhedens evne til at arbejde tæt sammen med forskergrupper på universiteterne.

Billede
Jürgen Leohold fra Volkswagen Group Research kom blandt andet ind på, hvordan VW er initiativtager til og deltager i en række ambitiøse forskningsprogrammer med udgangspunkt i fremtidens og samfundets behov.
Jürgen Leohold fra Volkswagen Group Research

Jürgen Leohold fra Volkswagen Group Research kom blandt andet ind på, hvordan VW er initiativtager til og deltager i en række ambitiøse forskningsprogrammer med udgangspunkt i fremtidens og samfundets behov, bl.a. om intelligente køretøjer, ”Mobility Management” og fleksible køretøjskoncepter. Desuden satser VW på en talentstrategi med et ph.d.-program som fundamentet.

Harvard-professor Willy Shih viste i sit oplæg, at de mest succesfulde klyngedannelser har en stribe kendetegn: Stærke forskningsinstitutioner inden for relevante områder, styrker på tværs af relaterede ikke-konkurrerende sektorer, samt at de bedste hoveder har let ved at skifte job mellem virksomheder i og på tværs af klyngens virksomhed og dermed sikrer vidensoverførsel.

Teknologispor med livlig debat

Billede
Katrine Krogh Andersen fra DTU holdt et indlæg i forbindelse med Teknologidagen 2015
Katrine Krogh Andersen fra DTU

De tre teknologispor – om henholdsvis Big Data & Internet of Things, robotteknologi og automatisering samt bæredygtige teknologier – gik mere i dybden med nye teknologier og deres anvendelse. De lidt mindre fora gav mulighed for, at mange konferencedeltagere kunne komme på banen i en række engagerede debatter med udgangspunkt i de faglige oplæg.

Deltagerantallet, engagementet undervejs og de positive evalueringer lover godt for interessen for næste års arrangement, der er fastlagt til den 14. november 2016 – sæt kryds i kalenderen!

ATV vil gerne sige tak til de økonomiske bidragydere, der har gjort arrangementet muligt:

Novo Nordisk A/S (hovedsponsor)
Otto Mønsteds Fond
LEO Fondet

Siemensfonden

 

Relaterede nyheder og artikler