Hovedbillede
Billede
Titel

Optimistiske virksomheder er klar til vækst i ATV’s Mentorprogram

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

ATV Mentor oplever rekordhøj tilslutning. De danske virksomheder er klar til vækst efter coronakrisen, og ATV’s mentorer er klar til at støtte.
Læs mere om virksomhederne her

18 virksomheder fra alt fra sport og fritid til brudekjoler til kunstig intelligens til sundhedssektoren omfavner ATV’s nye mentorvirksomheder. Formand for ATV’s Mentorprogram Bent Claudi Lassen udtaler: ”Som formand for ATV’s mentorprogram er det en stor fornøjelse, at 18 små og mellemstore virksomheder sættes i gang med et mentorforløb med 18 erfarne direktører og/eller formænd som mentorer."

Se virksomhederne her

Virksomheder får en mentor fra ATV’s medlemskreds af erfarne virksomhedsledere i et år til sparring og rådgivning. ATV’s medlemmer stiller sin tid til rådighed gratis for virksomheder, og ordningen er med til at styrke virksomhederne i sin vækstrejse. Bent Claudi Lassen udtaler: ”ATV’s mentorprogram sikrer reel og hurtig innovation hos talentfulde virksomheder og løfter virksomhederne og deres ledelse til et nyt niveau.

ATV’s Mentorprogram er støttet af Industriens fond, der ser mentorprogrammet som en unik mulighed for virksomheder. Adm. direktør i Industriens fond udtaler:

Ved at bruge en mentor, kan virksomhedsledere få adgang til unik viden og vejledning. Det er en meget konkret vej til øget konkurrenceevne for især små og mellemstore virksomheder. Mentorer kan bidrage med generel sparring, men kan også komme med specifikke råd i forbindelse med for eksempel eksport til nye markeder eller implementering af helt nye arbejdsgange. Her kan viden fra erfarne erhvervsfolk gøre en stor positiv forskel, og det har vi heldigvis også set gode eksempler på tidligere i de her mentor-forløb,” siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.

Vækst under corona i ATV’s mentorforløb

Mentorprogrammet har netop gjort en positiv forskel for virksomheder – også i corona-tiden som har udfordret virksomhederne i forskellig grad. Det netop afsluttede hold af virksomheder i mentorforløb har trods benspænd fra Corona opnået positive resultater, forretningsudvikling og vækst.

En af de virksomheder der har oplevet stor udvikling på forretningssiden, er restauranten Mæxico med ejer Thomas Bachmann i spidsen. Sammen med ATV Mentor Bjarne Henning Jensen stillede han skarpt på en rebrandingproces for at udnytte vækstmulighederne.

Noget af det, jeg fandt ud af, var, at vi er gode til at skabe oplevelser for vores kunder. Især når de vil fejre noget. Det begyndte vi derfor at udvikle produkter ud fra. Og vi kunne med det samme se, at salget voksede,” fortæller Thomas Bachmann.

På trods af at restaurationsbranchen var og er én af de mest udsatte brancher under coronanedlukningen, formåede Thomas Bachmann at føre sine restauranter styrket igennem. Thomas Bachmann brugte sine kompetencer til at skabe paraplyen https://chowco.dk/, som Thomas samler sine restauranter under. Til maj bliver det tredje barn www.homeat.dk voksen, som Thomas Bachmann startede op midt i mentorforløbet og sidenhen har fået midler fra Omstillingspuljen til at styrke og udvikle det. Homeeat.dk tilbyder en restaurantoplevelse i hjemmet med lækre varer, og hvor man selv er kokken i hjemmet.

En helt anden type virksomhed, der også har haft gavn af mentorordningen, er Global Timber med direktør Anders Bitzer i spidsen. Virksomheden har nordens største lager af træ. De importerer, sælger og rådgiver om hårdttræ både på det danske og globale marked. Men ledelsen manglede et større fokus på strategi og ledelse. ATV-mentor Asger Kej gav dem de nødvendige redskaber og råd til at agere mere strategisk.

En af de ting, der har været en stor hjælp er, at Asger har vist os vores blinde vinkel, og det har åbnet en helt ny verden for os. Vi fik hurtigt øje på, at byggevare-sektoren var en lavthængende frugt for os og kunne samtidig bruge Asger som en god sparringspartner i vejen dertil. Vi kom hurtigt i gang med at lave mere træ til den sektor, og da året var omme, kunne vi konstatere en øget omsætning på 8-10 procent til det segment. Så det har haft en helt konkret betydning, det arbejde vi har haft med Asger Kej,” siger Anders Bitzer, managing director for Global Timber.

Programmet er støttet af Industriens Fond og drives af ATV, Akademiet for de Tekniske Videnskaber, sam­men med Dansk Erhverv, PwC, KA og Danske Bank for at skabe innovation, vækst og arbejdspladser i dansk erhvervsliv