Hovedbillede
Billede
Titel

Ny rapport: Science & Engineering-Danmark vokser

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Sammenlignet med sidste år er gruppen af teknologistærke S&E-virksomheder i Danmark vokset, og det samme er virksomhedernes bidrag til dansk økonomi. Det viser en ny årlig statusrapport fra ATV.

Det går den rigtige vej for Danmark som Science & Engineering-region. Gruppen af Science & Engineering-virksomheder (S&E), dvs. virksomheder der bygger deres forretning på et stærkt fundament af ingeniørvidenskab og STEM-kompetencer, er støt voksende. Samtidig er gruppen af teknologistærke S&E-virksomheder samlet set blevet endnu mere produktive og eksportintensive i forhold til sidste år.

Det viser den nye rapport ’State of the Nation: Danmark som Science & Engineering-region’, der er Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV’s, anden statusrapport. Rapporten gør på en række økonomiske nøgleparametre status over Danmarks udvikling som S&E-region. Konkret måler rapporten, hvor gode vi er som nation til at omsætte teknisk viden til innovation, vækst og nye virksomheder. Dette års rapport omhandler udviklingen fra 2015 til 2016, der er de senest tilgængelige registerdata.

Udviklingen blandt S&E-virksomhederne er god af to primære årsager. For det første er Danmarks 2.320 S&E-virksomheder langt mere produktive og innovative og skaber generelt mere værdi for det danske samfund end øvrige virksomheder.

Årets statusrapport viser for eksempel, at produktiviteten i S&E-virksomhederne – forstået som værditilvækst per årsværk – sidste år i snit passerede 1 mio. kr., dette mens den samtidig er faldet for erhvervslivet samlet set.

At gruppen af Science & Engineering-virksomheder bliver ved med at vokse, er derfor meget positivt, ikke kun for virksomhederne, men for samfundet generelt, fordi det betyder stigende økonomisk vækst og dermed flere penge til velfærd m.m.,” siger Lia Leffland, adm. direktør for ATV.

Og for det andet er flere og mere produktive S&E-virksomheder et tegn på et sundt økosystem omkring virksomhederne.

Udviklingen er også godt nyt for den teknologiske omstilling og Danmarks internationale konkurrencekraft. Her er kompetencer og innovation inden for Science & Engineering afgørende næringsstoffer for, at økosystemet, virksomhederne og samfundet kan udvikle sig,” siger Lia Leffland og uddyber:

Skal den positive udvikling fortsætte, kræver det dog, at vi vedblivende investerer i og forbedrer vilkårene for S&E-virksomheder. I sidste ende er det ATV’s vision, at Danmark skal være blandt de fem førende Science & Engineering-regioner i verden,” siger Lia Leffland.

Kontakt
Fuldt navn

Bjarke Wiegand

Stilling
Chefkonsulent
Fuldt navn

Lia Leffland

Stilling
Akademidirektør