Hovedbillede
Billede
Anja taler til ATV velkomstmøde 2019
Titel

Kvinde, meld dig som ekspertkilde

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Igen i år viser Akademikerbladets liste over de 50 mest citerede eksperter, at medierne spørger de eksperter, de er vant til at spørge, og at de angiveligt har svært ved at få øje på kvinder. I 2023 var 5 ud af 50 eksperter kvinder.

Blandt de 50 mest citerede eksperter var der i 2023 kun fem kvinder. I 2022 var der tre. Det er naturligvis en fremgang, men det er slet ikke nok, slet ikke repræsentativt og samtidig rigtig ærgerligt, at kvindelige eksperter stort set ikke høres. Der var heller ingen eksperter med etnisk minoritetsbaggrund og ingen udlændinge.

"Det er ærgerligt, at medierne er med til at fastholde den stereotyp, at eksperter er mænd," siger Anja Andersen, astrofysiker og ATV-medlem, som er én af kvinderne fra listen.

ATV vil gerne bidrage til en bedre balance. ATV's medlemmer er alle eksperter, og akademiet ønsker, at alle får mulighed for at gøre sig gældende i samfundets debatter. Derfor støtter vi initiativet DiverseEksperter.dk, der gør det let at finde kvindelige eksperter. Portalen samler eksperter, ledere, specialister, talenter og andre kvinder, som på grund af deres viden, ekspertise eller erfaring alle er relevante mediekilder.

Se nederst i artiklen hvordan du kan melde dig som ekspertkilde.

En samlet platform

ATV vil gerne hjælpe DiverseEksperter.dk med at indhente oplysninger om ATV-medlemmer, som vil kunne kontaktes som ekspertkilder.

”Portalen DiverseEksperter.dk er en samlet platform til kvindelige og nonbinære kilder - en slags Momondo for eksperter og kvindelige talenter. Vi vil rigtigt gerne have flere ATV-medlemmer med i portalen”, siger Josefine Volqvartz, Medstifter DiverseEksperter.dk by Divondo. 

Portalens søgefunktion rummer fem kategorier: Rising stars (den yngre generation under 35 år), forskere og specialister, entreprenører, C-level (sidder i topledelsen i en virksomhed) og bestyrelsesmedlemmer. Man kan eksempelvis søge på branche, sektor eller fagområder som life science, byggeri, erhvervsstof eller klima. Der kan søges på både engelsk og dansk, så internationale kilder også kommer i spil.

Vil du på listen som ekspertkilde?

Skriv dit navn, titel, ansættelsessted, uddannelse, mailadresse, evt. social media, poster i bestyrelser mv. og kort om dine kompetenceområder, der kan listes som dine ekspertområder. Det er også muligt at skrive et afsnit om, hvad du brænder for (for at give kontekst til dine kompetenceområder).

Send teksten til Dorthe Brander Pedersen dbp@atv.dk, som videreformidler til Diverse.Eksperter.dk. Herefter vil du indgå i en screeningproces, hvor potentielle eksperter verificeres og vurderes.

 

 

Kontakt
Fuldt navn

Dorthe Brander Pedersen

Stilling
Chefkonsulent

Relaterede nyheder og artikler