Hovedbillede
Billede
Undertekst til billede/video

Industrivirksomhederne har hårdt brug for medarbejdere med stærke kompetencer.

Titel

Kom til konference: ATV præsenterer ny rapport om uddannelser til fremtidens industri

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Torsdag d. 20. september 2018 præsenterer ATV konklusionerne fra en ny rapport, som sætter fokus på, hvordan vi får skabt uddannelser, der matcher fremtidens teknologibaserede arbejdsmarked i produktionsindustrien.

Danske industrivirksomheder peger på, at der i fremtiden vil blive hårdt brug for medarbejdere, som kan samarbejde på tværs af fagligheder og uddannelsesbaggrunde, både når det gælder brugen af ny teknologi og i udviklingen af nye, innovative produkter og processer. Det stiller nye krav til uddannelsessystemet, for samarbejdskompetencer skal udvikles allerede under uddannelse.
 
På denne baggrund har ATV mobiliseret repræsentanter fra hele uddannelseskæden og industrien og sammen set nærmere på, hvad der skal til for at styrke samspillet mellem de tekniske uddannelser, og hvordan vi bedst får koblet industrien på, så det i fremtiden bliver nemmere at etablere uddannelsessamarbejder og nedbryde eksisterende siloer.
 
Vi vil på konferencen folde rapportens konklusioner ud og starte en dialog mellem uddannelsesinstitutionerne, industrien og beslutningstagere: Hvad kræver det af ledelsen, medarbejderne og de studerende, og hvori ligger de strukturelle, kulturelle og praktiske barrierer? Gennem konkrete cases og ekspertoplæg vil vi give inspiration til, hvordan en organisation kan komme i gang med uddannelsessamarbejder og give bud på, hvordan vi styrker rammerne, så det i fremtiden bliver lettere.

Du kan bl.a. høre:

  • Senior Manager, Data Analytics & Portfolio Management Christian Rasmussen fra Grundfos Holding A/S, fortælle, hvordan løsninger, som udvikles på tværs af fag, funktioner og uddannelser, skaber øget værdi for Grundfos.
  • Uddannelsesrådgiver Svend Jensen, ERA – Erhvervspædagogisk rådgivning, beskrive, hvorfor den teknologiske udvikling udfordrer de tekniske uddannelser og hvordan en øget sammenhæng kan skabe nye muligheder og løsninger.
  • Leder tværprofessionelle aktiviteter, Praksis-og Innovationshuset Kirsten Anette Falk, Københavns Professionshøjskole, fortælle, hvordan skolen har arbejdet målrettet med at skabe tværprofessionelle uddannelsesforløb, i tæt samarbejde med aftagerne, og hvordan dette styrker de studerendes faglighed og studieintensitet.

Arrangementet afholdes hos IDA, Kalvebod Brygge 31, København.

Relaterede nyheder og artikler