Hovedbillede
Billede
Professor ved Københavns Universitet Maja Horst er valgt til ny formand for ATV's Tænketank.
Undertekst til billede/video

Tænketankens nyvalgte formand, professor Maja Horst, KU, vil have særligt fokus på krydsfeltet mellem teknologi og humaniora.

Titel

Humanist skal give teknologiens stemme ekstra styrke    

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

​​​​​​​Professor og institutleder ved Københavns Universitet Maja Horst er valgt til formand for ATV’s Tænketank.

Det kan ligne et usædvanligt valg, når ATV har valgt Maja Horst til formand for Akademiets Tænketank. For ATV er teknologiens stemme i Danmark, mens Maja Horst har en humanistisk baggrund og er professor og leder af Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet.

Men det er et logisk valg. For Maja Horst har gennem en årrække arbejdet i krydsfeltet mellem videnskab, teknologi og offentlig kommunikation. I 2011 blev hun valgt ind i Akademiet, og hun har siden engageret sig i en række af ATV’s mærkesager.

”Jeg glæder mig meget til posten som formand for Tænketanken, der arbejder på tværs af ATV’s teknologitemaer. Jeg kan ikke se humaniora eksistere uden teknologi, og jeg kan ikke se teknologi eksistere uden humaniora,” siger Maja Horst og uddyber:

”Nye teknologier og deres betydning for mennesket er et emne, der optager mig meget. Der er nogle dilemmaer forbundet med de nye teknologier, som er aktuelle for os alle. Netop nu er vi i gang med at starte et projekt i Tænketanken, der omhandler den slags socio-tekniske spørgsmål,” siger Maja Horst.

Hun peger blandt andet på digitaliseringen, der har et enormt potentiale, men som også risikerer at skabe et A- og et B-hold i samfundet.

ATV’s direktør Lia Leffland fremhæver, at valget af Maja Horst som formand for Tænketanken sender ATV med i front i bestræbelserne på at sikre et konstruktivt samspil mellem humaniora og teknologi.

”Den teknologiske udvikling gør det mere end nogensinde før nødvendigt, at videnskaberne arbejder sammen på tværs af fagligheder,” siger Lia Leffland, akademidirektør i ATV.

Aktiv deltager i debatten om videnskabsformidling

Maja Horst er cand.comm. fra Roskilde Universitet og blev ph.d. fra CBS i 2003. Herefter var hun ansat på CBS frem til 2011, hvor hun blev institutleder for Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet.

I 2014 blev Maja Horst professor i forskningskommunikation. Hun har sideløbende med og som en del af sin forskning været en flittig deltager i den offentlige debat om videnskabs- og teknologiformidling. Hun er endvidere udpeget til en række råd og udvalg, blandt andet er hun medlem af Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd.

Maja Horst afløser professor ved Niels Bohr Institutet Nils O. Andersen på formandsposten. Han bliver ny næstformand i stedet for Bent Claudi Lassen, da Claudi Lassen efter ti år i udvalget ikke kan genvælges. Bent Claudi Lassen vil fortsat være aktiv i Akademiet, blandt andet som leder af ATV’s mentorprogram for mellemstore vækstvirksomheder.

 

Kontakt
Fuldt navn

Maja Lænkholm

Stilling
Specialkonsulent

Relaterede nyheder og artikler