Hovedbillede
Billede
Titel

Derfor tager TICRA med på ATV's AI-læringsrejser

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

”Vores hovedbudskab er, at AI stadig er nyt for mange virksomheder, og eksperterne på området har travlt. Så det er en styrke for alle, hvis disse eksperter kan deles mellem interessenterne. ATV er en stærk mediator og derfor en åbenlyst attraktiv tovholder.”

Sådan svarer Oscar Borries fra softwarevirksomheden TICRA på spørgsmålet om, hvordan han mener, at ATV’s AI-aktiviteter kan skabe konkret værdi. For hvad får en travl Head of Mathematics & AI Oscar Borries til at prioritere deltagelse i AI Executive Netværk? Og hvad får hans mindst lige så travle direktør Michael Lumholt til at prioritere Applied AI Academy? Vi har talt med de to TICRA-folk om, hvad de helt konkret får ud af deltagelsen i henholdsvis netværket og Academy.

Vil du selv være AI-frontrunner?

ATV gennemfører i 2019 og 2020 tre AI-initiativer, der kan hjælpe dig til at navigere i AI i din hverdag, forretning, organisation og i praksis. Ved at deltage får du redskaber og viden til at forandre din organisation, så I ikke bliver hægtet af udviklingen, men i stedet kan udnytte potentialerne inden for AI.

Du kan her læse mere om, hvordan du selv bliver en AI-frontrunner.

ATV gennemfører initiativerne i samarbejde med Innovation Centre Denmark, SIlicon Valley.

Hvad er TICRA for en virksomhed?

Michael Lumholt fortæller; ”TICRA er en verdensledende leverandør af software til satellitproduktion, og mere end 90% af antennerne på kommunikationssatellitter i rummet er designet med TICRA’s software. Kunderne tæller rumagenturer som NASA og ESA, de største satellitproducenter samt ledende universiteter i verden.”

Billede
CEO Michael Lumholt, TICRA
Direktør Michael Lumholt, TICRA

Hvorfor er AI en vigtig dagsorden for TICRA, og hvordan kan teknologien øge værdien af jeres produkter?

Oscar Borries, der har en ph.d. i anvendt matematik forklarer: ”I fremtiden kommer teknologierne bag AI til at være en forudsætning for virksomheders vækst. Adgang til data vil være afgørende for at kunne sikre konkurrenceevnen, særligt inden for software. I TICRA genererer vores programmer de data, vi har brug for, og derfor kan vi fokusere på algoritmerne til at behandle dem. Vi forventer herigennem at få forbedret vores produkter til glæde for vores kunder og dermed for os selv”.

Michael Lumholt, der selv har en Industrial ph.d., uddyber: ”Vores produkter er de hurtigste og det mest nøjagtige software tilgængeligt, men det er ekspertsystemer, som giver den bedste værdi, når de anvendes af erfarne ingeniører. Vi forudser en øget værdi af vores produkter ved at tilføje AI-algoritmer, og her tænker vi på AI-algoritmer, som arbejder på de data, programmet selv producerer. Det vil kunne give kunderne øget værdi på flere måder; dels vil AI kunne lempe kravene til den erfaring, som er krævet af en bruger, ved at erstatte en del af erfaringen med viden hentet direkte fra data. Dels – og måske mere værdifuldt - vil AI, for en erfaren bruger, kunne lede til en hurtigere verifikation af designmæssige valg eller måske endda komme frem til designs, som end ikke eksperten havde forudset”.

Hvad håber I at få ud af at deltage i netværket og på akademiet?

Oscar Borries:”Der er tre store problemer, der skal tackles, førend vi kan lave et produkt baseret på AI:

  • Forretningsideen skal findes – det er en stor udfordring.
  • Data skal tilvejebringes – det har TICRA, som nævnt ovenfor, relativt let ved, idet vi selv kan generere det.
  • Algoritmerne, der behandler data, skal findes og implementeres.

På område 1 og 3 har vi åbenlyst behov for hjælp, og det har andre virksomheder også. Et velorganiseret netværk er derfor åbenlyst værdifuldt, fordi virksomheder som os kan udveksle erfaringer og deles om de få kostbare eksperter, der har viden på disse områder. ATV har stor erfaring i at agere tovholder og mediator i samarbejder på tværs af virksomheder, interesseområder, markeder osv., og vi slog derfor til, da vi forstod, at ATV ville lave et netværk og et akademi”.

Billede
Head of Mathematics & AI Oscar Borries, TICRA
Head of Mathematics & AI Oscar Borries, TICRA

Michael Lumholt supplerer:”Det er netop interessant for os at indgå i et fagligt AI-netværk, hvor vi kan dele og trække på erfaringer med implementeringen af AI. Vi vil arbejde for, at der, ud over det helt oplagte potentiale med at skabe stærke danske B2C-virksomheder baseret på AI, også arbejdes på at opkvalificere de mange eksisterende danske B2B-virksomheder, der som os er teknisk førende nichevirksomheder. Samtidig styrker vi vores netværk, også i forhold til fremtidige samarbejdsmuligheder.”

Hvad glæder I jer mest til?

”Vi glæder os mest til at ”se det ske” – se samarbejdet blomstre på tværs af forskellige interesser. Fra første netværksmøde var det tydeligt, at vi var en heterogen sammensætning af deltagere, hvilket vil komme os alle til gode. TICRA har allerede efter det første møde søgt yderligere samarbejde i netværket, og vi har blandt andet holdt møde med de dygtige mennesker fra Digital Hub Denmark, som var meget gavnligt for os. Da udgangspunktet for netværket jo er, at man skal give dobbelt så meget, som man får, kan vi altså allerede nu konstatere, at vi skal give enormt meget til netværket, hvis vi skal kunne matche det store udbytte” fortæller Oscar Borries, før hans direktør Michael Lumholt afsluttende bemærker: 

”Først og fremmest glæder jeg mig til at møde andre teknologiledere, som står i den samme situation som jeg selv. Jeg tror på, at der er stor værdi i at lære sammen på tværs af brancher og industrier og sparre med hinanden om, hvordan vi bedst rykker på det her. Det bliver selvfølgelig også spændende at se, hvordan vi i TICRA kan omsætte den inspiration og viden, vi får i Silicon Valley, til konkrete tiltag, som kan styrke vores produkter”. Derudover er jeg med i flere netværk og udvalg herhjemme, og jeg glæder mig til brede noget af den viden, jeg får på akademiet, ud til mit bagland og være aktiv i diskussionen om, hvordan vi bedst fremmer AI-udviklingen i Danmark”.