Hovedbillede
Billede
Undertekst til billede/video

Kina arbejder på at gøre Shanghai til verdens førende AI-hub

Titel

ATV Tech Talk: I østen stiger AI op

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Om få år vil Kina ikke længere blot være verdens fabrik men også verdens udviklingslaboratorium. Kom til ATV Tech Talk og hør om Kinas ambitiøse planer om at ændre sin rolle i den globale arbejdsdeling gennem en massiv satsning på at blive verdens førende udviklingshub inden for AI (artificial intelligence).

”Når vi herhjemme forsøger at forstå fremtiden, ser vi mod Silicon Valley. Men kigger vi kun mod vest, risikerer vi at stå med ryggen til udviklingen.”

Billede
Journalist og forfatter Christina Boutrup

Sådan siger forfatter og Kinaekspert Christina Boutrup, der lige nu er aktuel med bogen: ”Den store tech-revolution” om Kinas massive satsning på innovation og nye disruptive teknologier som kunstig intelligens (AI).

Mød hende på ATV’s Tech Talk ”I østen stiger AI op” i BLOX i København torsdag den 4. oktober kl. 15:30 – 17:00.

Her vil Christina Boutrup, med udgangspunkt i sin nye bog, fortælle om de enorme transformationer verdens mest folkerige - og snart største – økonomi, står overfor, og hvordan det vil rykke ved magtbalancen i verden og derved komme til at påvirke os alle.

Time to copy China?

”I østen stiger AI op” handler om Kinas ambitiøse planer for at ændre sin rolle i den globale arbejdsdeling fra ”Made in China” til ”Made by China”.

Transitionen er allerede langt. Innovationen blomstrer, og kinesiske virksomheder er for alvor begyndt at tage markedsandele fra vestlige virksomheder.

Kina er i dag tæt på at overhale USA som verdens største økonomi, og på trods af censur og kontrol har kinesiske teknologivirksomheder vist sig at være banebrydende inden for nye, digitale forretningsmodeller. Næste skridt er en ambitiøs satsning på at blive verdens førende udviklingshub inden for kunstig intelligens.

”Tiden er kommet til, at vi i vesten begynder at forholde os til, hvad Kinas store tech-revolution betyder – både for den globale arbejdsdeling og vores egne udviklingsplaner,” siger Christina Boutrup.

Om Christina Boutrup

Christina Boutrup er uddannet erhvervsjournalist
og har bl.a. været udstationeret i Shanghai som
Asien-korrespondent for Berlingske. Hun har fulgt
Kinas rivende udvikling til økonomisk og teknolo-
gisk supermagt fra nærmeste hold og har på den
baggrund udgivet flere bøger.
Den 25. september 2018 udkommer Christina
Boutrups nyeste bog: ”Den store tech-revolution”.

Danmark 4.0

Christina Boutrup’s Tech Talk slår temaet an for ATV’s mission i efteråret, der går ud på at undersøge, hvordan Danmark bedst muligt ruster sig til en global konkurrence, der i stigende grad bestemmes af, hvordan virksomheder og universiteter anvender disruptive, digitale teknologier.

Populært udtrykt befinder verden sig midt i en fjerde industriel revolution, der er i færd med at vende op og ned på den måde varer og serviceydelser udvikles, produceres og sælges på, samt på hvordan vi som individer kommunikerer, handler, forbruger og arbejder.

Gennem tre konkrete initiativer i efteråret ønsker ATV at belyse status, udfordringer og muligheder i denne teknologiske revolution samt bidrage til at ruste såvel Danmark som danske virksomheder til fremtidens højteknologiske konkurrence:

Studietur til Shanghai

I uge 41 rejser en ATV-delegation bestående af 30 danske teknologiledere fra universiteter og virksomheder til Kina for ved selvsyn at se, hvordan Shanghai arbejder på at etablere sig som verdens førende AI-hub.

Teknologisk Topmøde

13. november afvikler ATV et Teknologisk Topmøde under overskriften ”Intelligent vækst”, hvor 150 teknologiledere bl.a. vil debattere en dansk strategi for disruptive, digitale teknologier med Danmarks uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers. Find programmet i højre side.

AI Academy

26. – 30. november sender ATV et hold teknologiledere fra danske virksomheder og universiteter til Silicon Valley for at deltage i et såkaldt ”Applied AI Academy”, der helt konkret skal hjælpe dem med at udvikle en AI-strategi.

Om ATV Tech Talk:

ATV Tech Talk er nyt foredrags-koncept, hvor indsigtsfulde talere tager livtag med aktuelle teknologiske og videnskabelige temaer, der har betydning for Danmarks udvikling som viden- og vækstregion. Formatet er kort, debatskabende og designet som en ”drop-in” event, du kan køre forbi på vej til eller fra arbejde.

Mere information om - og tilmelding til - den aktuelle Tech Talk ”I østen stiger AI op”:

Octo Event Date
04Okt2018