Hovedbillede
Billede
Transformation Lab #2
Titel

ATV søsætter to nye Mission Labs

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

To nye Mission Labs skal handle om cirkulære løsninger i danske produktionsvirksomheder og kommunikation med borgerne om nye sundhedsløsninger. De nye Mission Labs fik sparring fra ATV’s Transformation Lab.

Hvordan arbejder vi missionsorienteret, hvordan udnyttes viden og erfaring bedst, når aktører mødes på tværs af interesser og perspektiver, og hvilke råd er vigtige at tage med, når en kompleks udfordring skal adresseres?

Disse spørgsmål og mange flere tager ATV’s Transformation Lab stilling til, når det mødes med repræsentanter fra ATV’s Mission Labs. Målet med Transformation Lab er at styrke det missionsorienterede arbejde og fungere som sparringspartner for de i alt 12 Mission Labs, som gennemføres over en femårig periode. Sammen skal missionslaboratorierne sætte en fælles retning for, hvordan teknologiske løsninger i samspil med resten af samfundet kan bidrage til et mere robust og bæredygtigt Danmark.

Billede
Transformation Lab #2
Claus Beier, professor, KU delte ud af erfaringer med at arbejde missionsorienteret i Mission Lab'et Carbon 110 %.

To nye Mission Labs

Til dagens møde gav lab’ets deltagere sparring til to kommende Missions Labs. De skal hhv. adressere cirkulære løsninger i danske produktionsvirksomheder og kommunikation med borgerne omkring nye sundhedsløsninger. Repræsentanter fra ATV’s igangsatte Mission Lab, Carbon 110 %, var også med til mødet for at dele erfaringer og hjælpe de to kommende Mission Labs godt fra start.
 
Særligt fokus var derfor i dag rettet mod den såkaldte ”scoping”. En indledende øvelse, som Mission Labs foretager for at komme problemstillingen nærmere. Ved scopingen samler ATV et bredt udsnit fra det økosystem, som Mission Lab’et omhandler. Foruden fokus på et bredt aktørfelt lød den klare anbefaling, at formulering af selve missionen er vigtig for at samles om en fælles retning.

Kontakt
Fuldt navn

Anna Høybye

Stilling
Chefkonsulent