Hovedbillede
Billede
Titel

ATV på vej med hvidbog om kunstig intelligens på sundhedsområdet

Octo Slug
Nyhed
Dato

Kunstig intelligens kommer til at forandre sundhedssektoren. Men der er stor usikkerhed om, hvordan det vil ske, og hvad AI i det hele taget betyder. Derfor vil ATV udgive en hvidbog om emnet.

Der er store forventninger til, hvordan kunstig intelligens kommer til at transformere sundhedsområdet og mange sundhedsteknologiske løsninger. Men virksomheder, myndigheder og aktører i sundhedsvæsenet er usikre på, hvad AI er, og hvordan det kommer til at påvirke dem.

En arbejdsgruppe fra ATV’s temagruppe om sundhedsteknologi er på den baggrund gået i gang med at skrive en hvidbog om AI inden for sundhedsområdet. Hvidbogen forventes offentliggjort midt i 2019, og kan blandt andet bruges som udgangspunkt for dialog med stakeholderne på området.

Hvidbogen skal begrebsafklare, afmystificere og skabe opmærksomhed om de muligheder, nye digitale teknologier som kunstig intelligens og machine learning har i sundhedssektoren. Hvidbogen vil udarbejdet i et sprog og en opsætning, så den er lettilgængelig for modtagere, som ikke har dyb erfaring med området.