Hovedbillede
Billede
Moderator Thomas Larsen stiller spørgsmål til deltagerne i paneldebatten på ATV's årsmøde 2018.
Undertekst til billede/video

Moderator Thomas Larsen stillede skarpe spørgsmål til deltagerne i paneldebatten på ATV's årsmøde 2018: Anne-Marie Levy Rasmussen, GSK; Liselotte Højgaard, Grundforskningsfonden; Henrik Bindslev, SDU; og Gitte Aabo, LEO Pharma.

Titel

Årsmøde, teknologipagt og nye udgivelser sætter dagsordenen

Octo Slug
Andre skriver
Dato
Intro

​​​​​​​Den sidste uge i april blev hektisk for ATV. Akademiet udsendte tre nye publikationer og afholdt årsmøde med deltagelse af over 150 af landets førende teknologiledere, mens regeringen præsenterede et udspil til en dansk teknologipagt. Det afspejlede sig også i mediebilledet - her kan du få et hurtigt overblik.

Krudtrøgen er ved at sænke sig, og vi kan konstatere en stor og stigende interesse for ATV’s Science & Engineering-dagsorden. Det gør sig gældende blandt centrale beslutningstagere som erhvervsminister Brian Mikkelsen og departementschef Agnete Gersing fra Uddannelses- og Forskningsministeriet – begge kom med markante indlæg på årsmødet. Og det gælder for de teknologiledere på tværs af virksomheder og forskningsinstitutioner, som kom med indlæg og deltog i debatten på selvsamme årsmøde.

På årsmødet fik deltagerne udleveret de tre spritnye publikationer fra ATV, henholdsvis rapporten Danmark som Science & Engineering-region, delrapport 1 fra ATV’s Vidensbarometer 2018 samt Akademiets årsrapport.

Omfattende medieomtale

I medieverdenen er der også fokus på teknologiens betydning for at skabe vækst og arbejdspladser.

Børsen bragte den 23. april et fælles debatindlæg fra erhvervsminister Brian Mikkelsen og organisationerne bag teknologipagten (herunder ATV) under overskriften Skab kompetencer for fremtidens Danmark.

Dagen før offentliggjorde Altinget tal fra ATV’s Vidensbarometer 2018, som viser, at danske teknologiledere ofte oplever vanskeligheder med at rekruttere kandidater med de rette kompetencer, og at en teknologipagt derfor er særdeles påkrævet.

Lanceringen af teknologipagten blev dækket af flere medier. De fleste bragte en vinkel på jobskabelse, mens P3 Nyhederne præsenterede et af de konkrete forslag fra ATV til pagten om at analysere, om informationsmaterialer fra STEM-uddannelserne henvender sig mere til mænd end til kvinder.

Berlingske præsenterede hovedkonklusionerne fra ATV’s nye Science & Engineering-rapport i sammenhæng med teknologipagten, mens Ingeniørens webudgave tog ATV-forslaget om et teknologimanifest op til drøftelse.

Ambassadør for teknologipagten

Nu skal der følges op på de mange initiativer, hvoraf nogle få skal nævnes her:

  • ATV er udpeget til at deltage i et ambassadørkorps for teknologipagten.
  • Forslagene fra workshoppen på årsmødet vil blive brugt i det videre arbejde med at udvikle et Science & Engineering-manifest.
  • ATV vil igangsætte et nyt initiativ, ”flere kvinder i teknologijobs”, sådan som det er foreslået i Akademiets indspil til teknologipagten.

Du kan følge den videre udvikling på ATV’s hjemmeside og i ATV Nyt.

 

Relaterede nyheder og artikler