Hovedbillede
Billede
ATV's direktør Lia Leffland til Teknologisk Topmøde 2019
Undertekst til billede/video

ATV's direktør Lia Leffland til Teknologisk Topmøde 2019

Titel

Debatindlæg: Der skal investeres i forskning, hvis vi skal indfri Klimalovens mål

Octo Slug
Andre skriver, Nyhed
Dato

"Vi kan ikke understrege nok, at det er forskningen, der skal vise vej til nye, grønne løsninger, der gavner klima, miljø og vores fælles fremtid." 

Sådan skriver ATV's direktør, Lia Leffland, i Information sammen med direktører og formænd for fire interesseorganisationer.

Danmark har fået en historisk klimalov, der binder os til at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030. De grønne klimavinde blæser i store dele af verden, og de fleste regeringer i andre lande har forstået alvoren af de klimaforandringer, der gennemsyrer livet på kloden. Men til trods for at alvoren har sat sig i både mange borgere og politikeres bevidsthed, skal vi fortsat se mere handling i regeringens kommende klimahandlingsplan.

I Danmark er vi kendt for at levere forskning af høj kvalitet, men det betyder ikke, at vi kender alle løsningerne på klima- og miljøudfordringerne. Derfor er der behov for flere teknologiske løsninger, end dem vi har liggende på hylden, hvis vi skal nå klimalovens ambitiøse mål, og det er forskningen, der skal vise vejen.

Således skriver afsenderne af debatindlægget Anne Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, Thomas Damkjær, formand for Ingeniørforeningen, IDA og Lia Leffland, akademidirektør i Akademiet for de Tekniske Videnskaber.

På linket til højre kan du læse ATV's analyse, der refereres til. Analysen kommer fra rapporten State of the Nation 2019, der bl.a. handler om sammenhængen mellem virksomheders produktivitet og andelen af medarbejdere med STEM-uddannelser.

Kontakt
Fuldt navn

Lia Leffland

Stilling
Akademidirektør
Fuldt navn

Troels Rud

Stilling
Kommunikationschef

Relaterede nyheder og artikler