Hovedbillede
Billede
Anna Høybye
Titel

Velkommen til Anna Høybye

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Ny chefkonsulent i ATV, Anna Høybye, kommer med en stærk værktøjskasse i projektledelse, strategiske partnerskaber og samarbejde på tværs af sektorer og fagligheder.

Anna Høybye er startet som ny chefkonsulent i ATV. Hun skal varetage ATV’s nye signaturprojekt, ”Guide til et resilient Danmark”, der lanceres på ATV’s årsmøde 2023 den 11. maj.  Derudover bliver hun ATV’s repræsentant i Forskningsalliancen.

En kerneaktivitet i projektet ”Guide til et resilient Danmark” er gennemførelsen af en række ”Mission Labs”, der skal bidrage til at accelerere omstillingen til mere biobaserede, fossilfrie og digitale teknologier og positionere Danmark som foregangsland.  

”Verden er i hastig forandring. Udviklingen har aldrig gået hurtigere og vil aldrig gå langsommere, så det er bare med at komme i gang, så vi får udnyttet og udviklet teknologien i den rigtige retning og i det påkrævede tempo,” siger Anna Høybye.

Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har stor erfaring med at arbejde ”missionsorienteret” efter mange år i bl.a. FN-systemet og Røde Kors bevægelsen, heraf 10 år som udstationeret i Afrika og Asien.

”Jeg elsker krydsfeltet mellem strategi og operationalisering og har i hele min karriere befundet mig som en fisk i vandet i multidisciplinære processer og indsatser, der trækker på forskellige sektorer og fagligheder. Guide-projektet giver fantastiske muligheder for at tappe ind i ATVs imponerende ”braintrust”, og tænke i konkrete løsninger og handlinger, der forhåbentlig kan lede til nogle kvantespring ift. Danmarks grønne omstilling,” siger Anna Høybye.

Strategiske processer og interessentvaretagelse i Røde Kors

De sidste +10 år har Anna Høybye været tilknyttet Dansk Røde Kors, hvor hun været inde over flere strategiske processer, herunder udvikling af international strategi, formulering af digitalt roadmap, og operationalisering af Dansk Røde Kors’ manifest om at gøre medmenneskelighed til en folkesag. Røde Kors er en kæmpe projektorganisation, og Anna Høybye har været med til at udvikle tilgangen til bl.a. porteføljestyring, forandringsteori, risikostyring og introduktionen af agile metoder. 

Anna Høybye har også arbejdet med interessentvaretagelse. Bl.a. som rådgiver for Røde Kors præsidenter i deres bestyrelsesarbejder i den internationale Røde Kors-bevægelse. Hun har dertil repræsenteret Røde Kors i regeringens Røde Kors-udvalg.

 

Kontakt
Fuldt navn

Anna Høybye

Stilling
Chefkonsulent

Relaterede nyheder og artikler