Hovedbillede
Billede
Tommy Ahlers sidder i afslappet positur.
Undertekst til billede/video

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers er blandt hovedtalerne ved årets teknologidag - ATV's Teknologiske Topmøde 2018.

Titel

​​​​​​​Teknologisk Topmøde: Sådan kommer Danmark i front med disruptive, digitale teknologier

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Under overskriften ”Intelligent vækst” sætter ATV den 13. november på Akademiets Teknologiske Topmøde, fokus på, hvordan Danmark bedst muligt udnytter disruptive, digitale teknologier som drivere for vækst og velfærd.

Virksomheders forretningsmodeller, universiteters forskning og hele den globale arbejdsdeling, som vi kender den i dag, står overfor at blive ”disrupted” af nye, digitale teknologier. Hør om hvordan på ATV's Teknologiske Topmøde, hvor du kan debattere en dansk strategi for disruptive, digitale teknologier med blandt andre uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og bestyrelsesformand Jens Moberg fra Grundfos.

Teknologier som Big Data, IoT og kunstig intelligens står for at ”disrupte” virksomheders forretningsmodeller, universiteternes forskning og uddannelser og hele den måde, vi hænger sammen på som samfund. På topmødet, som finder sted i DGI-byen i København den 13. november 2018, vil vi perspektivere og diskutere Danmarks - og danske virksomheders og organisationers - muligheder og udfordringer i den forbindelse.

  • Hør bl.a. om Kinas ambitiøse planer om at vende op og ned på den globale arbejdsdeling gennem en massiv satsning på kunstig intelligens, og om hvordan en delegation af teknologiledere fra ATV oplever den kinesiske teknologirevolution.
  • Hør bestyrelsesformand Jens Moberg fortælle om, hvordan store virksomheder som Grundfos og PostNord forholder sig til digital disruption og fremtidens globale arbejdsdeling.
  • Debatter en dansk strategi for disruptive, digitale teknologier med blandt andre uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og direktør for Tænketanken Mandag Morgen, Lisbeth Knudsen.
  • Deltag i tre dybdegående breakout-sessions inden for temaerne produktion, sundhed og bæredygtig teknologi om dansk industris muligheder for at udnytte disruptive, digitale teknologier til at styrke Danmarks konkurrenceevne.

Paneldebat om danske muligheder

Bekræftede talere
  • Tommy Ahlers, uddannelses- og forskningsminister
  • Jens Moberg, bestyrelsesformand, Grundfos
  • Lisbeth Knudsen, direktør og chefredaktør, Mandag Morgen
  • André Rogazchewski, CEO, Netcompany, Fmd. Teknologipagtrådet
  • Jukka Pertola, præsident, ATV
  • Per Falholt, formand for ATV's Science & Engineering-komité

Hent programmet i højre side.

Som udgangspunkt er det ATV’s vurdering, at Danmark er godt rustet til at udnytte potentialerne i disruptive, digitale teknologier. Men vi mener også, at der er behov for at udvikle en målrettet strategi for, hvordan Danmark kan få det bedst mulige fodfæste i en ny, global arbejdsdeling, der i stigende grad dikteres af disse teknologier.

Vi står over for en eksponentiel udvikling i datakraft og en stadig tættere integration mellem den digitale og den fysiske verden. I den forbindelse står data for at blive en af fremtidens vigtigste råvarer. Den måde, som virksomheder, organisationer og samfundet håndterer og bruger data og disruptive, digitale teknologier på, bliver derfor afgørende for Danmarks vækst og velfærd.

Mødet afsluttes derfor med en paneldebat om, hvad politikere, universiteter, virksomhedsledere m.m. kan og bør gøre for, at Danmark kan få maksimalt nytte af disruptive, digitale teknologier.

Program kan findes i højre side

ATV’s Teknologiske Topmøde forløber fra kl. 12 til kl. 18. Vi vil i de kommende uger detailudvikle programmet for mødets tre breakout-sessions med sigte på at sikre topmødet en videnskabelig og erhvervsmæssig dybde, der bringer teknologi- og disruptiondebatten i Danmark et afgørende skridt videre. I sidste ende er det ATV’s ambition, at være katalysator for at Danmark bliver en af fremtidens 5 førende viden- og teknologiregioner i verden.

Du kan finde et endelige program for topmødet i højre side, og du kan allerede nu tilmelde dig årets vigtigste teknologidebat.

 

Kontakt
Fuldt navn

Bjarke Wiegand

Stilling
Chefkonsulent
Fuldt navn

Maja Lænkholm

Stilling
Specialkonsulent

Relaterede nyheder og artikler