Hovedbillede
Billede
Formand for Torkil Holm priskomitéen Klaus Bock overrækker Torkil Holm Prisen til professor fra Institut for Kemi ved DTU, Kasper S. Pedersen
Titel

Nyudnævnt professor vinder Torkil Holm Prisen 2022

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Den nyudnævnte professor fra Institut for Kemi ved DTU, Kasper S. Pedersen, modtager Torkil Holm Prisen 2022. Det skete foran flere hundrede mennesker ved en ceremoni til det internationalt anerkendte ” Visions in Chemistry – the Torkil Holm Symposium”.

Den unge danske professor Kasper S. Pedersens ved DTU har netop modtaget den prestigefyldte Torkil Holm Pris.

Prisen, og den tilhørende belønning på 50.000 kr., gives på baggrund af hans videnskabelige opdagelser indenfor materialer, der kombinerer metaller og organiske byggesten.

Specifikt udvikler Pedersen nye typer af metal-organiske netværksstrukturer – også kaldet MOFs -, som er krystallinske, polymere materialer, der både består af uorganiske og organiske komponenter. Den byggeklodslignende opbygning muliggør kemisk design af et materiales egenskaber og funktion. Netop denne klasse af materialer udgør et meget hurtigt voksende forskningsområde hvor Kasper S. Pedersen har formået at levere væsentlige bidrag.

Formand for organisations- og priskomiteen for Torkil Holm Symposiet, professor David Tanner, udtaler, at der i nomineringen blev lagt vægt på, at:

Kasper S.Pedersens skelsættende opdagelser indenfor molekyle-baserede materialer er eksempler på vigtigheden af krydsdisciplinære videnskabelige samarbejder, der udspringer fra kemisk design og syntese. Kombineret med hans inspirerende og entusiastiske tilgang til forskningsbaseret undervisning i deskriptiv og syntetisk uorganisk og metal-organisk kemi står Pedersen som en fremragende rollemodel for fremtidige generationer af kemikere og kemiingeniører.”

Kasper S. Pedersen er 35 år og blev i januar 2022 udnævnt som professor ved DTU, hvor han leder en gruppe, der forsker i syntetisk kemi. I 2014 blev han færdig som ph.d. på Københavns Universitet. Han blev udnævnt som lektor ved DTU i 2017 og har også arbejdet som forsker i USA, Frankrig og Canada. Pedersen har desuden et omfattende internationalt netværk og samarbejdsprojekter med en række fremstående forskningsgrupper i udlandet.

Torkil Holm Symposiet afholdes hvert andet år i samarbejde mellem Torkil Holm Fonden og ATV – Akademiet for de Tekniske Videnskaber.

Om Torkil Holm Prisen

Prisen uddeles som led i det internationale kemisymposium Visions in Chemistry – the Torkil Holm Symposium. Både konferencen og prisen er finansieret af en donation fra the Torkil Holm Foundation.

Kontakt
Fuldt navn

Mette Gad

Stilling
Assistent
Fuldt navn

Troels Rud

Stilling
Kommunikationschef

Relaterede nyheder og artikler