Hovedbillede
Billede
Folkemøde 2015: Formanden for ATV's Digitale Vismandsråd Ole Lehrmann Madsen i diskussion med direktøren for DI ITEK Adam Lebech
Undertekst til billede/video

Ole Lehrmann Madsen, formand for ATV's Digitale Vismandsråd

Titel

Ny rapport: Innovation fra dansk forskning bliver ikke udnyttet til fulde

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Kommentar fra ATV-direktør Lia Leffland i Altingets artikel om det nye eftersyn af det danske innovationssystem.

Danmark er et førende land, når det kommer til både forskning og innovation. Men en rapport fra internationale eksperter konkluderer, at Danmark som land kan gøre mere. 

Det bekræfter Lia Leffland, direktør i Akademiet for de Tekniske Videnskaber, i Altinget tirsdag. 

Rapporten konkluderer bl.a., at der mangler en strategisk styring for innovation i Danmark. "Der er brug for sådan en strategi. Jeg kan sagtens se Innovationsfonden som dem, der sikrer, at den strategi, man har lagt, bliver fulgt, og at fonden vurderer ansøgninger og koordinerer arbejdet. Men strategien skal forankres helt oppe i regeringen, fordi det er så vigtigt for Danmark", siger Lia Leffland, der også håber, at rapporten bliver en anledning til at sætte innovationen højt på den politiske dagsorden: "Rapporten viser, at vi er virkelig gode til forskning og innovation i Danmark, men jeg er meget bekymret for, at antallet af innovative små og mellemstore virksomheder falder. De er en afgørende muskel for innovationen, og jeg så gerne, at de blev styrket gennem en politisk prioritering".

Også formand for Akademiet for de Tekniske Videnskabers digitale vismænd, Ole Lehrmann Madsen, citeres i artiklen. "Jeg ønsker mig nogle mere langsigtede strategiske satsninger omkring innovation. Vi har i mange år foreslået en pendant til Grundforskningsfonden. Hvis innovationen skal følge med, skal man overveje langsigtede investeringer på området også," siger Ole Lehrmann Madsen, før han uddyber "Vi taler meget om at lave pionercentre inden for kunstig intelligens i Grundforskningsfonden og Forskningsrådet. Der bør være tilsvarende langsigtede investeringer på innovationsområdet, så man får opbygget kapaciteten til at omsætte den frie forskning til noget, der har værdi for virksomheder og samfundet generelt". 

Kontakt
Fuldt navn

Lia Leffland

Stilling
Akademidirektør

Relaterede nyheder og artikler