Hovedbillede
Billede
Shannon Olsson and Minister for Higher Education and Science
Titel

Ny bevilling til ATV's arbejde med echo network i Indien

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Sammen med echo network i Indien har ATV etableret en dansk-indisk platform, der bidrager til at løse globale udfordringer inden for grøn omstilling og samler flere af de danske universiteter i samarbejdet med Indien. Projektet støttes af Novo Nordisk Fonden.

Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) er internationale hub for echo network, som er et globalt initiativ med hovedsæde i Bangalore, Indien. Målet for echo network er at udvikle og teste en model, der sikrer bedre integration af forskningsbaseret viden og løsninger med henblik på at fremme bæredygtig udvikling i vækstøkonomier. Netværket samarbejder blandt andet med landbruget, NGO'er, embedsmænd og iværksættere om udviklingen af forskningsprojekter, afprøvning af nye teknologier og implementering af nye arbejdsmetoder i samarbejde med lokalmiljøerne. Projekterne får nu tilknyttet en række ph.d.-studerende, som både bidrager med ny viden om klimaresiliens og bæredygtig udvikling, og samtidig bliver trænet i at samarbejde direkte med nøgleaktører i udsatte lokalmiljøer.

De tilknyttede ph.d.-studerende vil have forskningsophold på danske universiteter, og ATV vil arbejde med de studerende, mens de er i Danmark, for at engagere danske universiteter og virksomheder i samarbejdet mhp. at styrke det dansk-indiske grønne strategiske partnerskab med nye forskningssamarbejder og en uddannelseskomponent, der fokuserer på bæredygtige klimaløsninger og grønne teknologier. I de sidste to år har fokusområderne været centreret omkring fire temaer: sundhed, regenerativt landbrug, værdisætning af økosystemer og den cirkulære bioøkonomi.

Vi har samarbejdet med echo network i Indien siden 2021 og er glade for, at projektet nu går ind i næste fase, hvor platformen får tilført forskningsprojekter indenfor regenerativt landbrug, sundhed og biosolutions. For ATV er det vigtigt, at de danske universiteter arbejder sammen med et strategisk fokus i forhold til et land så stort som Indien. Den nye finansiering fra NNF understøtter denne ambition, og vi vil fortsat arbejde med interessenter i Danmark og Indien for at sikre, at yderligere midler bliver allokeret til at styrke forsknings- og uddannelsesdimensionen af det dansk-indiske grønne strategiske partnerskab," siger Lia Leffland, akademidirektør, ATV.

 

Foto: Fra annonceringen af bevillingen i forbindelse med uddannelses- og forskningsminister Christina Egelunds besøg i Indien tidligere på året. Fra venstre til højre: Freddy Svane (Danmarks ambassadør i Indien, Shannon Olsson (Global Director, echo network), Søren Gade (Folketingets formand), Christina Egelund (uddannelses- og forskningsminister) og Jakob Ørberg (Senior Consultant, Novo Nordisk Fonden). 

Kontakt
Fuldt navn

Shannon Olsson

Stilling
Founder og Global Director af echo network
Fuldt navn

Søren Hvilshøj

Stilling
Senior Market Director, NIRAS
Fuldt navn

Martin Bech, PhD

Stilling
Senior Advisor

Relaterede nyheder og artikler