Hovedbillede
Billede
Foto fra debat i ATV i foråret 2018
Titel

Kan Danmark komme i front med digitale teknologier: Mød Tommy Ahlers og Jens Moberg til årets teknologidag

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Nye, digitale teknologier som Big Data, Internet of Things og kunstig intelligens kan ”disrupte” virksomheders forretningsmodeller, universiteternes forskning og uddannelser og hele den måde, samfundet hænger sammen på. Kom til ATV's Teknologiske Topmøde med blandt andre uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og bestyrelsesformand Jens Moberg fra Grundfos.

Hvad mulighederne er, og hvordan digitale, disruptive teknologier skal håndteres strategisk, er i fokus på ATV’s Teknologidag 2018. Konferencen afholdes den 13. november 2018 i DGI-byen og bliver et Teknologisk Topmøde for landets førende teknologiledere og andre beslutningstagere.

Topmødet vil byde på en vidensbaseret og målrettet dialog om, hvordan vi bedst sikrer et Danmark i en teknologisk førerposition, og hvordan virksomheder formår at følge med ind i en digital tidsalder, hvor transformation og nyskabelse er kerneord.

Topmødet vil bestå af indlæg fra teknologieksperter og erhvervsledere samt politikere og politiske observatører om den nyeste udvikling inden for digital disruption, og hvorledes vi sikrer, at Danmark er i front i anvendelsen af de nye muligheder.

Transformative teknologier

Digitale teknologier transformerer de måder, som vi har udviklet sundhedssystemer, energiløsninger, produceret ting på, og giver samtidig helt nye muligheder for at gøre ting klogere og mere bæredygtige.

Det er afgørende for, at Danmark bliver en af de fem førende Science og Engineering-regioner i verden, at vi formår at hoppe med på transformationsbølgen. Den måde, som data udvælges, opsamles, sammenkædes, analyseres og anvendes på, vil være afgørende for virksomheders forretning og Danmarks konkurrencedygtighed.

Vi står over for, at der i større grad sker en integration mellem den digitale verden og den fysiske produktion, og vi ser mod en fremtid, hvor digitale teknologier udfører flere og flere opgaver. Denne såkaldte Industri 4.0-arbejdsdeling giver helt nye muligheder.

For at blive klar til det og få skabt en bred national strategi, inviterer vi Danmarks erhvervs-, uddannelses- og forskningsledere samt eksterne beslutningstagere til Teknologisk Topmøde den 13. november.

Teknologispor går i dybden

Det teknologiske Topmøde vil desuden give mulighed for at deltage i tre parallelle, temaspor om henholdsvis produktion, sundhed og bæredygtig teknologi. Her vil eksperter fra erhvervslivet og forskningssektoren gå i dybden med, hvordan dansk industri kan udnytte disruptive teknologier til at blive endnu klogere og endnu smartere inden for deres branche/fagretning – og til at samarbejde på tværs af fagretninger.

Topmødet afsluttes med en paneldebat på tværs af temaerne om, hvad politikere, universiteter, virksomhedsledere m.m. kan og bør gøre for, at Danmark kan få maksimalt nytte af disruptive teknologier.

Talere offentliggøres løbende

ATV vil i den kommende tid offentliggøre talerlisten, efterhånden som oplægsholderne bliver bekræftet. Vi arbejder på et spændende program med markante talere – og kan her løfte sløret for hovedtalerne (med forbehold for ændringer):

  • Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers
     
  • Bestyrelsesformand Jens Moberg, Grundfos A/S
     
  • ATV’s præsident Jukka Pertola
  • Formand for ATV’s Science og Engineering-projekt Per Falholt, CEO & Founder, Per Falholt Global R&D Advisory Services vil præsentere læringspunkter og erfaringer fra et af verdens brændpunkter inden for digital disruption, nemlig Shanghai.
  • Vi er desuden glade for at kunne præsentere direktør og chefredaktør for Mandag Morgen, Lisbeth Knudsen, som vil sætte disruptive, digitale teknologier i et politisk perspektiv. Hendes oplæg vil kredse om, at rammevilkår for teknologiudvikling og vores valg af teknologisk kurs er højsensitiv for hele vores samfundsudvikling.

Inspiration til teknologi-strategier

ATV mener, at Danmark er godt rustet til at udnytte potentialerne i disruptive, digitale teknologier. Men vi mener også, at der er behov for at udvikle en målrettet strategi for, hvordan Danmark kan få det bedst mulige fodfæste i en ny, global ”Industri 4.0”-arbejdsdeling, der i stigende grad dikteres af disse teknologier.

Topmødet skal derfor i sidste ende give politikere, erhvervsledere samt forsknings- og uddannelsesledere inspiration til at udvikle og gennemføre en sådan strategi.

 

 

Kontakt
Fuldt navn

Maja Lænkholm

Stilling
Specialkonsulent
Fuldt navn

Bjarke Wiegand

Stilling
Chefkonsulent

Relaterede nyheder og artikler