Hovedbillede
Billede
Titel

Indien som fremadstormende økosystem - kom til tech talk 4/9

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Som opvarmning til ATV's Teknologiske Topmøde sætter ATV fokus på verdens hurtigst voksende økonomi, Indien, der er afgørende for fremtidens globalisering og indfrielsen af FN's 17 verdensmål. Kom til Tech Talk 4/9 om Indiens ambitioner om at blive verdens bæredygtige fabrik og hør om aktuelle danske erfaringer med at drive virksomhed i landet.

Hvis Indien fejler i at indfri FN's 17 verdensmål - så fejler verden. Så enkelt kan det siges. Derfor er udviklingen i verdens snart folkerigeste - og i dag økonomisk hurtigst voksende - "major economy" fuldstændig afgørende for hele verdens bæredygtighed.

Ny global arbejdsdeling

For at komme udfordringerne til livs har Indiens premierminister Narendra Modi iværksat vækstplanen ”Make in India”, der både skal trække befolkningen ud af fattigdom og øge landets miljø- og klimamæssige bæredygtighed. 

Midlet er bl.a. avanceret ”industri 4.0” teknologi som 3D printere, robotteknologi, blockchain, artificial reality (AR), IoT og BigData. Sammen med en omfattende digital omstilling af samfundet og en ambitiøs smart city satsning skal det gøre Indien til en ressourceeffektiv og bæredygtig fremstillingsnation.

Ambitionen er at vippe Kina af pinden som verdens hub for fremtidens produktion og dermed vende op og ned på den globale arbejdsdeling.

Studietur om danske muligheder

Hvor vidt Modis ambitioner vil indfries er endnu for tidligt at gisne om, men sikkert er det, at manøvren vil få betydning for såvel verdens bæredygtighed som den globale arbejdsdeling.

For at få indsigt i udviklingen - og i danske muligheder og udfordringer i den forbindelse - rejser en ATV-delegation af danske teknologiledere i slutningen af september til Indien. Delegationen skal netværke med indiske videnskabsfolk, teknologiledere og myndigheder, høre nærmere om fremdriften i "Make in India" programmet og diskutere, hvordan Indien kan løse sine enorme bæredygtighedsudfordringer.

Erfaringerne herfra vil blive opsamlet i et læringsnotat og diskuteret på ATV's Teknologiske Topmøde til november

Tech Talk om danske erfaringer

Som opvarmning til det Teknologiske Topmøde holder ATV, onsdag den 4. september 2019 kl. 16.30 – 18.00, Tech Talk i BLOXHUB i København om Indien og danske erfaringer med bæredygtig virksomhedsdrift i den kæmpe nation.

Kom og hør bygningsingeniør og Scientific Officer i Innovationsfonden, Anitha Sharma, der er uddannet i Indien, fortælle om Indiens ambitioner og udviklingsrejse i forhold til kultur, politik og bæredygtighed.

Hør desuden Neel Strøbæk Senior Group Director, Sustainability & Corporate Responsibility fra Rambøll fortælle, hvordan det er at drive virksomhed i Indien, og hvordan Rambøll og Indien ser på bæredygtighed . 

Kontakt
Fuldt navn

Bjarke Wiegand

Stilling
Chefkonsulent

Relaterede nyheder og artikler